Екобус у Львові: графік стоянок у листопаді 2023 року

Untitled
Фото: ЛОДА

Мобільні пункти збору безкоштовно беруть на утилізацію відпрацьовані лампи, термометри та батарейки.

Про це повідомляє Львівська обласна військова адміністрація.

У межах Львівської територіальної громади у листопаді 2023 року продовжать роботу мобільні пункти збору, які безкоштовно приймають на утилізацію відпрацьовані лампи, термометри та батарейки, також будуть додаткові стоянки в м. Дубляни, с. Лисиничі, с. Зашків та с. Рясне-Руське.

З графіком стоянок Екобуса у листопаді 2023 року та переліком стаціонарних пунктів збору відпрацьованих батарейок в межах громади можна ознайомитися за посиланням: https://cutt.ly/mRBPo8n

В ДП «Боднарівка» нагадують, що небезпечні відходи (не пошкоджені) збираються на безоплатній основі від мешканців Львівської територіальної громади та в безпечній тарі, у кількості:

  • люмінесцентні лампи до 10 шт,
  • ртутні термометри – до 5 шт,
  • батарейки до 10 кг

«Чисте довкілля – одна з передумов нашого майбутнього, а завдяки екобусу відпрацьовані люмінесцентні лампи, ртутні термометри та батарейки, які містять ртуть та інші важкі метали, не забруднюватимуть довкілля», - зазначила т.в.о директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА Оксана Війтик.

Організатори мобільних пунктів збору нагадують, що термометри та лампи потрібно здавати у заводському пакуванні, а якщо його немає, потрібно подбати про безпечне пакування – виготовити саморобну картонну тару, окремо для кожної лампи або термометра.

Читайте також про головні події за добу на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: