США таємно передали Україні потужну машину для розмінування

2942159
Фото: Офіс президента

ЗСУ стали першим іноземним оператором машини Assault Breacher Vehicle, яка прориває мінні поля довжиною близько 100−150 метрів за раз.

Українські захисники отримали на озброєння штурмову машину M1150 ABV (Assault Breacher Vehicle), вироблену в США на базі танка Abrams. Про це повідомило Defense Express із посиланням на відео, опубліковане президентом Володимиром Зеленським до Дня ракетних військ і артилерії та Дня інженерних військ, а також фото Офісу президента.

Видання наголошує, що повідомлень про передачу цієї машини Україні не було, але цілком ймовірно, що вона надійшла разом із танками Abrams, партія яких була отримана Україною не пізніше середини жовтня.

Зазначається, що ЗСУ стали другими у світі після армії США і першим іноземним оператором машини. Австралія 2021 року отримала дозвіл на закупівлі M1150, але даних про підписання контракту наразі немає.

За даними видання, M1150 ABV - нова машина для створення проходів у мінних загородженнях. Її система складається з традиційного плуга і системи запуску лінійних вибухових зарядів, що дає змогу вибухом проривати мінні поля довжиною близько 100−150 метрів за раз. При цьому, за даними Міжнародного інституту стратегічних досліджень, армія США має лише 149 машин M1150 ABV.

Нагадаємо, що ЗСУ за добу знищили майже 1000 російських вояк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: