У Львові лікарі вирівняли ноги 13-річному волонтерові з Харкова

Кирило 2
Фото: ЛМР

У юного волонтера з Харкова ліва нога була на 5 см коротша за праву. Однак хірурги вживили в ногу пластини, щоб вирівняти довжину ніжок хлопця.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Там розповіли, що операцію здійснили ортопеди лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання Львова. 

За інформацією медичного закладу, 13-річний Кирило Чудний раніше мешкав у Харкові. Від початку повномасштабного вторгнення його родина переїхала до Львова. Тут хлопець разом зі старшою сестрою почав займатися волонтерством та допомагати іншим дітям. Зокрема щоп’ятниці разом із командою він вирушає в модульне містечко для вимушених переселенців, допомагає тамтешнім дітям у навчанні та організовує їхнє дозвілля.

Фото: ЛМР

Однак якось мама хлопця помітила в нього ваду в ногах та звернулася до лікарні. Тоді медики виявили у нього, що ліва нога була на 5 см коротша від правої.

«Наші спеціалісти з’ясували, що ріст кінцівки уповільнився через пухлини в кістках. Ці утворення доброякісні і не потребують видалення. Аби вирівняти довжину кінцівок, ортопеди вирішили тимчасово зупинити ріст правої ноги. Для цього провели малоінвазивне оперативне втручання і вставили спеціальні пластини, які мають призупинити ріст кістки», - розповіли в дитячій лікарні.

За прогнозами медиків, десь за півтора року коротша ліва нога Кирила дожене праву. Тоді пластини можна буде вилучити. 

Тепер ж Кирило швидко відновлюється після операції. Він постійно займається з фізичним терапевтом та розробляє ногу. Реабілітація хлопця триватиме ще кілька тижнів.

Читайте також Львівські хірурги вилікували 12-річного хлопця із гнійним запаленням кісткової тканини

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: