Безготівкова оплата проїзду в усьому громадському транспорті Львова запрацює 11 грудня

ці
фото: ЛМР

У Львові безготівкова оплата проїзду на усіх міських маршрутах стане доступною через місяць, з 11 грудня. Безготівково за проїзд можна буде оплатити не тільки банківською картою чи пристроєм з NFC, а й транспортною карткою ЛеоКарт, яку вже за тиждень можна буде придбати. Також залишається можливість оплати готівкою у водія.

Про це повідомляє місцева влада.

Продаж транспортних карток ЛеоКарт стартує вже через тиждень, з 15 листопада. За інформацією ЛКП «Львівавтодор», на першому етапі придбати та поповнити картки можна буде у кіосках «Інтерпрес» та в терміналах EasyPay.

«На початок розгортання мережі придбати ЛеоКарт усі жителі громади зможуть на 39 точках, а вже з 1 грудня їх можна буде придбати на 82 локаціях. Вартість картки складатиме 60 грн + сума поповнення. Про конкретні адреси точок продажу буде повідомлено додатково у найближчі дні», - пояснив Олег Забарило, директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР.

Як зазначив посадовець, впровадження безготівкової оплати на усіх маршрутах дасть можливість цілком детінізувати сферу перевезень у громадському транспорті Львова.

«На цьому етапі матимемо повний облік пасажирів та коштів, в тому числі і готівкових, будемо бачити валідації на кожному з маршрутів та на кожному автобусі. Водії ж зможуть отримувати офіційну прозору заробітну плату. Після того, як вся система якісно запрацює, а у пасажирів буде можливість розраховуватися різними способами, будемо переходити  на етап оплати транспортної роботи перевізникам», - сказав він. 

На цьому етапі оператор АСОП – ЛКП «Львівавтодор» – збиратиме кошти за проїзд і розподілятиме їх між перевізниками.  Відтак, згідно з рішенням виконкому, комунальне підприємство має укласти з перевізниками відповідні договори про надання послуг зі збору виручки та договори на технічне обслуговування автоматизованої системи оплати проїзду.

У ЛКП «Львівавтодор» наголошують: з дня впровадження безготівкової оплати проїзду в усьому громадському транспорті право на пільговий проїзд надається виключно за умови наявності персоналізованої транспортної картки ЛеоКарт. Різні посвідчення, що надають право на пільговий проїзд, у громадському транспорті Львова з 11 грудня вже не діятимуть. 

Тоді ж контролери розпочнуть здійснювати контроль за оплатою проїзду та штрафуватимуть пасажирів за безквитковий/незавалідований проїзд.

Відтак, пасажирам, які оплачують готівкою, нагадують про необхідність отримувати та зберігати паперовий квиток впродовж всієї поїздки,  а власникам ЛеоКарт – про необхідність валідувати проїзд.

Водночас, у тролейбусах та трамваях  збережеться можливість оплачувати за проїзд і за допомогою смартфона до прийняття окремого рішення виконкому. Також діятимуть і проїзні картки з чинним на дату поїздки терміном дії.

Мешканців, які мають право на пільговий проїзд у міському транспорті та ще не оформили персоналізовану транспортну картку ЛеоКарт, закликають подавати документи для її виготовлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: