ВР скасувала набір на вечірню та заочну форми навчання у вишах із 2024 року

student-writing-lecture-close-up-XPLADGE-min-scaled
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

У середу, 8 листопада, Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, що передбачає зміни до вступу у вищі навчальні заклади освіти. Зокрема з 2024 року вже не буде вечірньої та заочної форм навчання.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у своєму телеграм-каналі.

Він розповів, що законопроєкт №10092 «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2024 року» підтримали 285 депутатів.

Зокрема в законопроєкті йдеться, що вже з наступного року не буде проводитися набір вступників на вечірню та заочну форми навчання в ВНЗ для здобуття ступеня вищої освіти бакалавра та магістра. Крім того, у пояснювальній записці до законопроєкту зазначено, що таким чином буде більше спрямування на розвиток дистанційної форми здобуття вищої освіти в закладах.

У документі також прописали основні положення про вступ. Так, конкурсний відбір здійснюватиметься за результатами зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року або вступних випробувань 2022–2024 років. Для зарахування абітурієнт повинен буде скласти іспити з української мови, математики, історії України та одного предмету на вибір (фізика, хімія, біологія, іноземна мова, географія, українська література).

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що «Історію України» планують повернути до переліку обов'язкових предметів мультипредметного тесту (НМТ) для випускників шкіл.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: