Завтра у Львові попрощаються з двома воїнами, які загинули на війні

смерть
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

У четвер, 9 листопада, у Львові відбудеться чин похорону за двома захисниками: Юрієм Демиденком та Юрієм Главацьким.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Там розповіли, що прощання із воїном Юрієм Главацьким розпочнеться о 08:45 год у храмі Вознесіння Господнього УГКЦ в селі Малечковичі (вул. Широка, 81а).

Похорон двох військових о 11:00 год у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла. Опісля цього о 11:30 год відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Що відомо про Юрія Демиденка

Юрій Демиденко народився 12 лютого 1970 року в місті Потсдам (Німеччина) у родині військовослужбовця.

Проживав у місті Біла Церква Київської області, де закінчив Білоцерківський природничо-математичний ліцей-гімназію № 16 ім. М.О. Кириленка. Здобув вищу освіту у Національній академії внутрішніх справ. Згодом проходив строкову військову службу у лавах прикордонників.

Спершу працював у правоохоронних органах у столиці, потім був переведений до Івано-Франківської обласної прокуратури. Із 1997 року працював у прокуратурі міста Києва.

У 2014 році добровольцем став на захист Батьківщини до лав 81-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Брав безпосередню участь у боях за Донецький аеропорт. Із 2020 року проходив службу у складі 11-го прикордонного загону Державної прикордонної служби України.

Юрій Демиденко. Фото: ЛМР

Початок повномасштабного вторгнення російської федерації Юрій Демиденко зустрів на передовій. Виконував бойові завдання спершу на Сумщині, згодом – на східному напрямку фронту. За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, указом Президента України був відзначений орденом «За мужність» III-го ступеня. Загинув військовий 2 листопада 2023 року.

У Юрія Демиденка залишилися дружина та 14-річний син. 

Що відомо про Юрія Головацького

Юрій Главацький народився 26 листопада 1975 року у Львові.

Навчався у Середній загальноосвітній школі №67 міста Львова. Здобув освіту на механіко-технологічному факультеті Національного університету «Львівська політехніка» (сьогодні – Інститут інженерної механіки та транспорту). Тоді ж закінчив військову кафедру при університеті.

Після завершення навчання працював інженером на Львівському локомотиворемонтному заводі. Згодом займався монтажем вікон та дверей, також працював охоронцем на юридичному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка. Був «майстром на всі руки», винятковим столяром та сантехніком. Обожнював котів.

Юрій Главацький.  Фото: ЛМР

Протягом 2014-2015 років був інструктором військового навчального центру на Львівщині. Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини від російських окупантів до лав 42-ї окремої механізованої бригади оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Згодом виконував бойові завдання на східному напрямку. Загинув воїн 4 листопада 2023 року.

У Юрія Главацького залишилися мама, сестра, швагри, племінники, троє хрещених дітей, цивільна дружина та її батьки.

За інформацією ЛМР, Юрія Демиденка поховають на Личаківському кладовищі у Львові, а Юрія Главацького – на місцевому кладовищі у Малечковичах (Львівська область).

Нагадуємо, раніше в Генштабі повідомили, якою є ситуація на всіх напрямках фронту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: