iPhone 13: найкраще співвідношення ціни та якості

iPhone 13
Фото з сайту https://storeinua.com/

Лінійка Apple iPhone 13 була представлена компанією-виробником два роки тому. Однак, інтерес до неї як і раніше не згасає. І це цілком зрозуміло. Смартфони 14-го покоління, що вийшли за нею, за своїми характеристиками не дуже відрізнялися від попередників. Оновлення були, особливо в преміальних версіях, але вимоглива і розпещена аудиторія, мабуть, чекала більшого. Apple iPhone 15, що з'явився в масовому продажу зовсім недавно, порадував шанувальників "яблучних" гаджетів більше. Але ціна новинки остудила запал багатьох. Ті, хто давно хотів оновити свій телефон, але з різних причин не зробив цього протягом останніх років, серйозно замислилися над покупкою «тринадцятки». Тим більше, що ціна iPhone 13 на https://storeinua.com/ua/apple-all-uk/iphone/iphone-13-ua сьогодні цілком демократична.

Чи варто купувати цю модель

Купівля смартфона цього покоління, нехай уже й не самого топового, буде цілком виправданою. Ця модель має все, що може бути потрібним для сучасного смартфона:

  • високу продуктивність, що забезпечується новим чіпом A15 Bionic;
  • відмінну автономність – пристрій легко витримує добу використання в змішаному режимі, що на 2,5 години більше, ніж у попередника;
  • цілком достатній обсяг пам'яті – 128 Гб замість 64 Гб, яких багатьом не вистачало.

До цих переваг слід додати:

  • вдосконалену систему камер з новим режимом Cinematic mode та покращеними можливостями знімання в умовах низького освітлення;
  • наявність XDR OLED-дисплея з чітким зображенням і збільшеною яскравістю, що дозволяє бачити всі деталі та відтінки кольорів навіть у сонячний день;
  • функцію Face ID, яка допомагає одним поглядом розблокувати пристрій або увійти до програми.

І, звичайно, сучасний дизайн. На перший погляд, «яблучні» гаджети 13-го покоління практично не змінилися в порівнянні зі своїми попередниками. У них залишився і корпус зі сталі, і міцне загартоване скло. Все ті ж строгі контури, рівні грані, закруглені кути. Та й навіщо щось міняти, якщо все й так стильно та елегантно?

І все ж дві важливі відмінності є. По-перше, знаменитий «чубчик», яка приховує систему Face ID, став меншим за шириною. По-друге, камери в телефоні тепер розташовані по діагоналі. Комусь така зміна здається незвичною, але саме завдяки їй цю модель легко відрізнити від інших.

 

Скільки ще буде актуальним iPhone 13

Айфон 13, безумовно, смартфон гарний. Але як довго він залишатиметься актуальним? І чи не доведеться тим, хто придбає його у 2023 році, знову шукати модель для оновлення?

У найближчі кілька років – точно ні. Цей смартфон без перебільшення можна назвати однією з найкращих базових моделей на ринку. Його можливостей більшості користувачів вистачить із головою. Працює він швидко та стабільно, добре знімає. Можливо, новіші та дорогі моделі можуть це робити краще, але для більшості шанувальників Apple ця різниця буде помітна лише за ретельного порівняння.

Кому підійде цей айфон? Всім власникам iPhone XR, старенького X та моделей 11-го покоління. Власникам смартфонів 12-ї лінійки варто купити «тринадцятку» тільки якщо вони люблять фотографувати і знімати відео. Якість такого контенту у них покращиться в рази.

А як бути з тим, що модель все ж таки вважається застарілою? Адже деякі шанувальники «яблучної» продукції купують її заради статусу. Якщо вам це важливо – вибирайте флагман або «прошку» попереднього покоління. Буде точно статусно, надійно та дорого. Якщо вам комфортно і зі «старим» iPhone 13 – беріть, не помилитеся.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: