Частину роботи сплатили мешканці: біля Стрийського парку у Львові відреставрували історичні двері

віампиртон
фото: ЛМР

У Львові фахівці відновили ще одні історичні двері в будинку на вулиці Карманського, 5. Реставраційні роботи виконували у межах міської Програми співфінансування відновлення цінних елементів в історичних будинках. 30% від вартості робіт оплатили мешканці.

Про це повідомляє міська рада.

Як розповіли у ЛКП «Бюро спадщини», ці автентичні двері від знищення врятували небайдужі мешканці будинку.

«Один з мешканців вирішив замінити ці двері на сучасні, які зовсім не відповідали загальній стилістиці будинку. Дверну коробку, на жаль, знищили під час демонтажу, а самі двері сусіди ще встигли врятувати. Ми одразу ж подалися на Програму співфінансування і дочекалися своєї черги», – розповіла мешканка будинку.

Фахівці відновили пошкоджене дерев’яне полотно та втрачені елементи, встановили нове засклення та ручки, які відповідають історичним аналогам. Дерев’яну браму покрили акриловою лазур’ю і бейцем.

Загальна вартість реставраційних робіт становила 60 181 грн. З цієї суми місто оплатило 42 127 грн, а решту – мешканці.

Довідка

У 2022 році в історичній частині Львові у співпраці з мешканцями відреставрували 29 брам. Відповідно до Програми співфінансування відновлення цінних елементів в історичних будинках, при реставрації брам мешканці сплачують лише 30% від загальної вартості робіт. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: