На Львівщині чоловік під виглядом пастора-проповідника переправляв «ухилянтів» за кордон

400725787_731914028980371_6984094151621347081_n
Фото: поліція

Львівські правоохоронці під час спроби незаконного перетину кордону ще 4 серпня 2023 року затримали чоловіка, який нібито був пастором-проповідником однієї з релігійних організацій. Під таким виглядом він переправляв «ухилянтів» за кордон як членів цих же організацій.

Про це повідомили в поліції Львівської області.

Там розповіли, що таку схему незаконного перетину за кордон організував 31-річний мешканець Кривого Рогу. Він позиціонував себе як пастор та проповідник у трьох різних релігійних організаціях. Також чоловік виготовляв «клієнтам» (військовозобов’язаним громадянам України) фіктивні документи. Завдяки цим документам «ухилянти» отримували можливість перетнути державний кордон України під час дії воєнного стану. Зокрема чоловік власним транспортом переправляв їх за межі України.

За даними поліції, у фіктивних документах зазначалось, що громадяни, які намагався виїхати з України, нібито є дияконами або проповідниками однієї з цих трьох релігійних організацій. Крім того, правоохоронці встановили, що чоловік причетний до вчинення десяти подібних злочинів.

Станом на сьогодні досудове розслідування завершене. Тепер обвинувальний акт скерований на розгляд суду. Зловмиснику загрожує покарання – позбавлення волі на термін від 5 до 7 років.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що у жовтні львівські орендарі-боржники сплатили у міський бюджет 3,5 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: