Українські воїни уразили два десантні російські кораблі в Криму, — ГУР

image - 2023-11-10T111511.776
Скриншот з відео української розвідки

 Вночі на п'ятницю, 10 листопада, українські воїни виконали операцію на території тимчасово окупованого Криму. Зокрема, вони уразили малі десантні кораблі чорноморського флоту РФ.

Про це повідомили Головне управління розвідки Міністерства оборони України та оприлюднили відповідне відео в свій телеграм-канал.

Так, в ГУР розповіли, що йдеться про катери проєкту 11770 (класу «Серна»). За даними розвідки, на суднах перебував російський екіпаж та завантажена броньована техніка, зокрема БТР-82. А також там росіяни розміщували на борту катерів  зенітно-ракетні комплекси «тор-м2» для мобільного прикриття свого угруповання на острові та у Чорному морі.

Довідка

За інформацією Головного управління розвідки, малі десантні катери класу «серна» держава-агресор Росія активно використовувала під час окупації острова Зміїний для перекидання військової техніки та десанту. Так, окупанти використовують ці катери для висадки передових груп морської піхоти або евакуації.

Крім того, в ГУР підкреслили що малий десантний корабель класу «серна» має високу швидкість, може вміщати до 45 тонн вантажу та 92 особи озброєного десанту. Тому, за даними розвідки, в умовах фактичної відсутності у росіян корабельних засобів протиповітряної оборони після низки атак Сил безпеки та оборони України такі катери із зенітно-ракетного комплексу на борту слугували для окупантів прикриттям кораблів Чорноморського флоту РФ на рейдах.

Нагадаємо, раніше в Генштабі повідомили, якою є ситуація на всіх напрямках фронту та розповіла про втрати окупантів за добу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: