Російські війська просунулися на східних напрямках фронту

Безымянный

Російські війська 10 листопада продовжили наступальні операції на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна і нещодавно досягли незначного підтвердженого просування. Також російські війська продовжували атакувати українські позиції на північному та південному флангах Бахмута та просунулися вперед.

Про це пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Геолокаційні кадри, опубліковані 10 листопада, показують, що російські війська незначно просунулися в лісистій місцевості на північ від Кліщіївки.

Російські війська відновили деякі раніше втрачені позиції на північ від Андріївки (10 км на південний захід від Бахмута) поблизу водойми та закріпили позиції в лісосмузі за залізничною колією, відтіснивши українські війська від траси T0513. Повідомляється, що українські війська продовжують утримувати позиції на північ від Кліщіївки за залізницею, і зазначив, що міни, українські безпілотники та вогонь взаємної артилерії ускладнюють російські атаки на південному фланзі Бахмута. 

Російські сили продовжують контратаку біля Кліщіївки та Берхівки (безпосередньо на північ від Бахмута) і успішно відкинули українські сили «на кілька сотень метрів» від залізниці поблизу Кліщіївки. 

Російські війська продовжують наступ біля Берхівського водосховища та просуваються далі на захід вздовж залізниці на північ від Бахмута. Проте, український Генштаб повідомив, що українські сили відбили російські штурми поблизу Богданівки (5 км на північний захід від Бахмута), Іванівського (6 км на захід від Бахмута), Кліщіївки та Андріївки. 

Читайте також: За добу відбулося 87 бойових зіткнень - Генштаб

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: