На трасі біля Львова, де стаються багато ДТП, встановлять світлофор

Traffic light
Фото: depositphotos.com.ua

На об'їзній дорозі, яка веде з Малехова на Ямпіль, час-від-часу стаються масштабні аварії. За два місяці нинішнього року зафіксували 19 ДТП, в яких травмувались шестеро осіб, а двоє — загинули.

Такою статистикою за період з 15 серпня по 31 жовтня з ІА Дивись.info поділились у патрульній поліції Львівщини.

Ідеться про кільцеву дорогу М-06 Київ-Чоп, км 533- км 534, в межах села Ямпіль. Ця ділянка є місцем концентрації ДТП.

Скриншот

«За два роки — з 2020 по 2022 — тут стались 13 ДТП із потерпілими, а на ділянці траси в межах Ямполя — п'ять аварій, у яких травмувались люди», — сказано у відповіді Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області на запит ІА Дивись.info.

Аварійне перехрестя на виїзді із Малехова. Фото: Дивись.info

Там повідомили, що ДТП стаються на нерегульованому перехресті траси М-06 Київ-Чоп та дорозі місцевого значення С141203 Львів-Сухоріччя у Ямполі. Світлофор у селі є пішохідним і передбачений тільки для безпечного переходу пішоходів через дорогу.

«З метою покращення умов безпеки дорожнього руху в с. Ямпіль та влаштування повноцінного світлофорного об'єкту для регулювання руху на даному перехресті, Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області звернулась до Мурованської сільської ради та Львівської обласної військової адміністрації щодо необхідності виділення фінансування», — додають у відповіді на запит.

У Службі розповіли, що Мурованська ТГ виділила 200 тисяч гривень на проєктування світлофору на км 532+850 траси М-06 Київ-Чоп.

Ці роботи, як стверджують у відомстві, планують завершити нинішнього року, «а також, за умови наявного фінансування, виконати роботи із безпосереднього встановлення світлофорного об'єкта».

У відомстві також повідомили, що впродовж 2023 року на цій ділянці виконали низку робіт, аби унеможливити виникнення аварій. Ідеться про обмеження швидкості на підходах до населеного пункту, встановлення дорожньої розмітки, заміну дорожніх знаків.

Скриншот із відповіді на запит ІА Дивись.info від Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області

Ситуація з ДТП у Львівській області

За 9 місяців на автошляхах Львова та області зареєстровано 7536 дорожньо-транспортних пригод. У них загинули 157 людей, повідомили у регіональному управлінні поліції.

Крім того, в загальному рейтингу за кількістю ДТП в регіонах України друге місце посідає саме Львівщина (трохи менше 1,1 тис. аварій за сім місяців 2023 року).

ДТП із пішоходами

За даними регіонального управління патрульної поліції, які воно оприлюднило 8 листопада, за десять місяців нинішнього року у Львівській області сталось 469 ДТП за участю пішоходів. В цих аваріях травмувались 443 людини та 59 пішоходів загинули. У жовтні теперішнього року загинули 13 пішоходів.

Причини ДТП з пішоходами на Львівщині

Патрульні поділили їх за категоріями:

  • Через порушення правил проїзду пішохідних переходів сталися 96 ДТП з потерпілими, в яких травмувалися 94 особи і 5 людей загинули.
  • Через перехід дороги у невстановленому місці сталася 51 ДТП з потерпілими, у яких травмувалися 46 осіб і 9 людей загинули.
  • Через невиконання пішоходами вимог сигналів регулювання сталися 4 ДТП, в яких травмувалися 4 людей і 1 особа загинула.
  • Через неочікуваний вихід пішохода на проїжджу частину сталися 33 ДТП з потерпілими, у яких травмувалися 34 особи і 1 людина загинула.
  • Через нетверезого пішохода сталася одна ДТП з потерпілими, в якій загинула 1 людина.

Головна світлина: depositphotos.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: