Попит на електроніку та побутову техніку у 2023 році зріс у 1,5 рази, — експерти порталу Emporium

Знімок екрана 2023-11-14 о 13.39.10

У третьому кварталі 2023 року попит на техніку для дому та електроніку збільшився майже в 1,5 рази порівняно з першим кварталом. Загальна кількість покупок у липні-вересні поточного року зросла на 20% порівняно з аналогічним періодом 2022-го.

Яку техніку купують українці

Експерти порталу зазначили, що статистика пошуку й активації промокодів у цій категорії підтверджує загальний тренд зростання попиту на гаджети й електроніку, телевізори, холодильники, посудомийні та пральні машини.

Зокрема, в Comfy промокод з https://emporium.com.ua/comfy в цей період найчастіше активовували для покупки саме телевізорів. Цікаво, що попит на цю категорію техніки з початком повномасштабної війни впав найбільше, однак зараз поступово відновлюється.

Найпопулярнішою підкатегорією залишаються смартфони та аксесуари для них. Звичайно, лідирує продукція бренду Apple, на другій позиції за кількістю запитів — промокод Самсунг https://emporium.com.ua/shops/samsung.

Якщо говорити про електроніку, то восени українці найчастіше шукають знижку для придбання:

  • смартфонів;
  • аксесуарів для смартфонів та інших гаджетів;
  • гаджетів для навчання та роботи.

Експерти порталу Emporium зазначають, що такі зміни в купівельній поведінці населення, а саме повернення готовності та бажання витрачати кошти на купівлю електроніки та побутової техніки, свідчить про покращення загальних настроїв та очікувань суспільства. Разом з тим, з настанням холодів українці почали активніше купувати павербанки та різноманітні акумуляторні прилади. Це свідчить про очікування чергової непростої зими.

Цінова політика на ринку

Нагадаємо, що вартість побутової техніки та електроніки сильно зросла у 2022 році через різкий стрибок курсу валют та проблеми з логістикою, оскільки переважна маса таких товарів імпортна або зібрана з імпортних комплектуючих. Однак зростання цін на цю групу товарів у 2023 році уповільнилось й ситуація трохи стабілізувалась. Відповідно зростає і попит на товари категорії. 

Цікаво, що чверть усієї електроніки та побутової техніки купують на маркетплейсах онлайн. Аналітики прогнозують збільшення запитів на промокоди й надалі, проте асортимент порівняно з довоєнним досі на 20-30% менший.

Emporium — це незалежний агрегатор знижок, який співпрацює з вітчизняними та міжнародними брендами. На сайті доступно понад 10 000 актуальних промокодів, бонусів, акцій та купонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: