У місті Дрогобицького району на Львівщині не прикрашатимуть ялинку на центральній площі

лд
ілюстративне фото з відкритих джерел

Цьогоріч центральну новорічну ялинку у Стебнику не прикрашатимуть. Ялинка у місті жива і росте вона на центральному Майдані Шевченка. Але поруч відбуваються загальноміські молитви та вшанування пам’яті полеглих Героїв.

Про це 14 листопада повідомляє Дрогобицька міськрада.

«З початку повномасштабної війни, коли в бою з ворогом щоденно гинуть сини та доньки України, центральні площі стали простором для загальноміської молитви та вшанування пам’яті полеглих Героїв. Такі панахиди та прощання з Героями відбуваються на центральній площі Ринок у Дрогобичі та на майдані Шевченка в Стебнику», — йдеться у повідомленні.

Стебник має живу ялинку, яка росте на центральному майдані Шевченка. Раніше до різдвяно-новорічних свят в місті декорували саме її. Однак тепер, в час повномасштабної війни, від її прикрашання вирішили відмовитись.

Невелику ялинку прикрасять у Народному домі, де відбудеться свято Миколая та вручення подарунків для малечі. Можливість облаштування локальних декорацій та заходів додатково обговорять з настоятелями храмів міста.

У міськраді додають, що, «зважаючи на війну, жодних грандіозних святкувань у громаді не проводитимуть, однак у Дрогобичі, Стебнику та селах громади відбудеться низка заходів, мета яких поширювати святкову атмосферу, відроджувати серед населення патріотизм та традиції автентичних українських колядок, а також – підтримати тих, хто опинився в непростих життєвих обставинах та потребує допомоги».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: