На Львівщині судитимуть 900 ухилянтів

суд
фото ілюстративне, з відкритих джерел

Від початку повномасштабного вторгнення росіян в Україну у Львівській області відкрили майже три тисячі кримінальних проваджень через намагання незаконно виїхати з країни чоловікам призовного віку.

Про це повідомили у регіональному управлінні поліції 14 листопада.

Там додають, що 1789 людям повідомили про підозри за фактами підробки та використання військовозобов’язаними чоловіками підроблених документів, аби ухилитись від мобілізації та перетину державного кордону України.

Окрім цього, 900 кримінальних провадженнях досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Так, на Львівщині судитимуть двох ухилянтів. За скоєне їм загрожує покарання — обмеження волі на строк до двох років.

У поліції кажуть, що 36-річний житель Харківської області та 32-річний мешканець Волинської області виготовили підроблені посвідчення та інші документи, у які були внесені недостовірні відомості, що звільняють від обов’язку мобілізації на службу до Збройних Сил України та надають право виїзду за кордон.

Ці підроблені документи вони пред’явили інспекторам прикордонної служби під час спроб перетнути державний кордон України з Польщею в пункті пропуску «Рава-Руська-Гребенне». Однак чоловіків викрили на підробці.

Нагадуємо, львівський суд виніс вирок чоловікові, який переправляв за кордон ухилянтів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: