У Львові лікарі виконали рідкісну операцію дівчині з онкологією

402630135_666958402241246_2139302168613499197_n
Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Лікарні з трьох українських міст об’єдналися, щоб прооперувати дівчину, яка хворіє на рак кісток. Операція минула в Дитячій лікарні Святого Миколая у Львові.

Про це повідомили в Першому медичному об’єднанні Львова.

Там розповіли, що медики виконали таку операцію як ротаційну пластику на кінцівках Юлії з Івано-Франківська. Вони видалили середню частину ноги, а нижню перевернули на 180 градусів і пришили задом наперед. 

у 18-річної Юлії діагностували рак кісток. Спочатку вона лікувалася в рідному місті, однак недуга прогресувала. Тому щоб врятувати Юлію, їй потрібно було видалити уражену пухлиною кістку, а це означало ампутувати ногу на високому рівні.

Тому лікарі з трьох міст (Львова. києва та Івано-Франківська) об’єдналися, щоб боротися за якість життя дівчини. Так, вони вирішили провести рідкісну операцію — ротаційну пластику.

Операційне втручання минуло успішно. Пацієнтка вже повернулася до Івано-Франківська, де проходить курс хіміотерапії та продовжує боротися з раком.За словами медиків, коли в неї з’явиться більше сил вона зможе розробляти ногу, а згодом — готуватися до протезування.

Читайте також Гірка хвороба з «солодкою» назвою: що варто знати про цукровий діабет

Довідка

Ротаційна пластика — це хірургічне втручання у дітей, яким через рак кісток видаляють частину ноги разом з коліном. Після цього нижню частину кінцівки разом зі стопою повертають на 180 градусів і пришивають до стегнової кістки — задом наперед. Таким чином, стопа стає виконувати роль коліна, що дозволяє згодом встановити функціональний протез і зберегти чутливість та рухливість кінцівки (наскільки це можливо).

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що львівські отоларингологи сформували нову барабанну перетинку 9-річному пацієнтові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: