Перевізники у Словаччині заблокували кордон із Україною, - ЗМІ

222
фото: : TASR – František Iván

Спілка автоперевізників Словаччини заблокувала кордон з Україною. Зокрема, прикордонний перехід Вишнє Нємецке зі словацького боку.

Про це повідомляє словацьке видання Teraz.

Видання зазначає, що таким чином організація хоче висловити свою підтримку польським колегам, які вже кілька днів протестують проти лібералізації правил ЄС для українських автоперевізників.

Автоперевізники перекрили дорогу до проїзду з легковими автомобілями. В акції протесту беруть участь і представники польських автоперевізників, які перекрили кордон з Україною в Польщі.

«Ми закриємо його на годину за попередженням. Наша мета - підтримати наших польських колег, а також усіх перевізників на території ЄС. Ми проситимемо Єврокомісію негайно запровадити дозволи на перевезення для українських автомобілів, тому що європейські компанії занепадають духом і не можуть з ними конкурувати», - заявив Станіслав Скала, голова UNAS.

За його словами, акція була запланована на одну годину з 14:00 до 15:00.

UNAS не згодна з постановою Єврокомісії, яка скасувала видачу дозволів на в'їзд українських автоперевізників до ЄС після вторгнення російських військ на територію України.

Словацькі автоперевізники погрожують повністю перекрити кордон з Україною, якщо Брюссель не відреагує на ситуацію, що склалася.

Блокування кордону з Україною польськими перевізниками

Блокування руху вантажного транспорту у напрямку пунктів пропуску «Ягодин-Дорохуськ», «Краківець-Корчова», «Рава-Руська-Хребене» почалося після 13 години, 6 листопада.

«Організатори протесту планують пропускати по одному вантажному автомобілю на годину, а також вантажні автомобілі з вантажами безпекового, гуманітарного характеру, ті, які перевозять тварин, продукти, що швидко псуються тощо», – йшлося у повідомленні ДПСУ.

Дозвіл на проведення страйку польські прикордонник мають аж до січня. 

Ще раніше Держприкордонслужба повідомляла, що на кордоні з Польщею можливе ускладнення руху для вантажівок через страйк польських перевізників.

«Польські перевізники мають намір блокувати рух вантажного транспорту, що слідуватиме у напрямку пунктів пропуску «Ягодин-Дорогуськ», «Краківець-Корчова», «Рава-Руська-Гребенне». Ускладнення руху можливе як на в’їзд до Польщі, так і на виїзд», - заявило тоді відомство.

13 листопада польські перевізники відмовилися розблокувати кордон з Україною за підсумками переговорів з українськими чиновниками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: