В перший день продажу у Львові розкупили понад 1 тис. транспортних карток «ЛеоКарт»

32
Ілюстративне фото. Автор: Роман Балук

У Львові 15 листопада, перший день продажу загальних транспортних карток «ЛеоКарт», мешканці придбали 1 тис. 48 таких карток. Користуватися ними можна буде з 11 грудня, коли в місті запровадять безготівкову оплату проїзду в усіх видах транспорту.

Про це повідомляє місцева влада.

«Продаж ЛеоКарт «для усіх» ми відкрили за місяць до  запуску безготівкової оплати проїзду в усіх видах транспорту. Аби люди, які обрали для себе такий спосіб оплати в перспективі, могли підготуватися та придбати собі таку картку. Користуватися загальною ЛеоКарт можна  буде після повноцінного запуску безготівкової оплати та дії єдиних тарифів на проїзд в автобусах, трамваях та тролейбусах. Саме з 11 грудня ця картка буде найзручнішим та найдешевшим способом оплати в транспорті. До цього часу ми не рекомендуємо використовувати таку картку, бо до 11 грудня вона не є підставою для проїзду. Водночас, при валідації кошти з рахунку ЛеоКарт будуть списані», - зазначив Олег Забарило.

Також посадовець пояснив, яку суму має заплатити людина, аби придбати загальну транспортну картку ЛеоКарт.

«Щоб купити загальну транспортну картку ЛеоКарт, пасажир має оплати вартість пластикової картки – носія квитка. Ця суму затверджена рішенням виконкому і складає 60 грн. Також необхідно внести депозит у розмірі 10 грн – ця сума залишається на балансі картки і дає можливість пасажиру, навіть при нульовому балансі, здійснити одну резервну поїздку. Далі пасажир поповнює баланс картки – від 1 гривні і більше. Однак, ми рекомендуємо поповнювати картку на суму не меншу, ніж вартість однієї поїздки. Комісійний збір, незалежно від способу чи суми поповнення картки, з пасажира не стягується.

Ми не закцентували увагу мешканців на цих 10 гривнях, на розмірі депозиту. Тому, природньо, у людей виникли питання, що це за сума і навіщо її сплачувати при купівлі картки. Тож, наголошую, цих 10 гривень зараховуються на депозит, це дозволить пасажиру мати на картці резервні кошти для однієї поїздки навіть при нульовому балансі ЛеоКарт. Зауважу, що це світова практика, зокрема, в таких країнах як США, Великобританія», - пояснив Олег Забарило.

На сьогодні купити загальні транспортні картки ЛеоКарт та поповнити їх баланс можна у 43 пунктах на основних зупинках громадського транспорту. Йдеться про 35 кіосків «Інтерпрес» та 8 терміналів EasyPay, що облаштовані відповідними диспенсерами.

Нагадаємо, у Львові з 11 грудня безготівкова оплата проїзду стане доступною на усіх міських маршрутах. Безготівково за проїзд можна буде оплатити банківською картою чи пристроєм з NFC та транспортною карткою ЛеоКарт. Також залишається можливість оплати готівкою у водія - але ця опція буде найдорожчою для пасажира.

З дня впровадження безготівкової оплати проїзду в усьому громадському транспорті право на пільговий проїзд надаватиметься виключно за умови наявності персоналізованої транспортної картки ЛеоКарт. Різні посвідчення, що зараз надають право на пільговий проїзд, у громадському транспорті Львова з 11 грудня вже не діятимуть. Тоді ж контролери розпочнуть здійснювати контроль за оплатою проїзду та штрафуватимуть пасажирів за безквитковий/незавалідований проїзд.

Відтак, пасажирам, які оплачують готівкою, нагадують про необхідність отримувати та зберігати паперовий квиток впродовж всієї поїздки,  а власникам ЛеоКарт – про необхідність валідувати проїзд. Важливо: контролери перевірятимуть не наявність транспортної картки, а саме факт валідації.

Мешканців, які мають право на пільговий проїзд у міському транспорті та ще не оформили персоналізовану транспортну картку ЛеоКарт, закликають подавати документи для її виготовлення, попередньо здійснивши запис за номером телефону 0800-303-007.

Про запровадження безготівкової оплати проїзду у Львові

За даними ЛМР, з 11 грудня у Львові безготівкова оплата проїзду стане доступною на усіх міських маршрутах. Безготівково за проїзд можна буде оплатити банківською картою чи пристроєм з NFC та транспортною карткою ЛеоКарт. Також залишається можливість оплати готівкою у водія - але ця опція буде найдорожчою для пасажира.

У міськраді підкреслюють, що з дня впровадження безготівкової оплати проїзду в усьому громадському транспорті право на пільговий проїзд надаватиметься виключно за умови наявності персоналізованої транспортної картки ЛеоКарт. Тому різні посвідчення, що зараз надають право на пільговий проїзд, у громадському транспорті Львова з 11 грудня вже не діятимуть. Тоді контролери розпочнуть здійснювати контроль за оплатою проїзду та штрафуватимуть пасажирів за безквитковий/незавалідований проїзд.

Таким чином, пасажирам, які оплачують готівкою, нагадують про необхідність отримувати та зберігати паперовий квиток впродовж всієї поїздки, а власникам ЛеоКарт – про необхідність валідувати проїзд. Тут важливо для пасажирів зауважити, що контролери перевірятимуть не наявність транспортної картки, а саме факт валідації.

Крім того, в міській раді нагадують, що мешканці, які мають право на пільговий проїзд у міському транспорті та ще не оформили персоналізовану транспортну картку ЛеоКарт, можуть подавати документи для її виготовлення. Перед цим потрібно записати за номером телефону 0800-303-007. 

Читайте також Е-квиток: технічна частина виконана на 76%

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що станом на 8 листопада обладнання АСОП для користування електронним квитком вже встановлено у 724 одиниць громадського транспорту Львова. Тоді потрібно було встановити прилад ще в 229 засобах громадського транспорту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: