Ситуація на кордоні з Польщею: в чергах майже 5 тис вантажівок

2978636
Фото: Getty Images

Більше всього вантажних атомобілів перебувають на напрямку пунктів пропуску Ягодин та Краківець.

Станом на ранок неділі на кордоні з Польщею скупчилося близько 4600 вантажівок через блокування руху польськими перевізниками. Про це сказав речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко в ефірі телемарафону 19 листопада, пише Кореспондент.

За його даними, по 1200 вантажівок перебувають на напрямку пунктів пропуску Ягодин та Краківець, ще 500 машин очікують на напрямку Рава-Руська.

"Зрештою, вони (протестувальники – ред.) пропускають за годину по кілька вантажівок в обох напрямках, як тих, які їдуть з території Польщі, так і тих, які їдуть на територію цієї країни. Але інтенсивності руху, звісно, від цього не додається", – сказав Демченко.

Він додав, що українські перевізники намагаються обирати інші напрямки, де вони можуть більш-менш швидко перетнути кордон, що своєю чергою додає скупчення до черг.

Так, на напрямку пункту пропуску Шегині на території Польщі перебуває близько 1300 вантажівок, які очікують можливості прослідувати в напрямку України, і орієнтовно 400 вантажівок сукупно очікують на напрямках пунктів пропуску Устилуг та Смільниця.

Зауважимо, що Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури запустило на кордоні з Польщею штаб для допомоги українським водіям, які не можуть перетнути пункти пропуску через блокаду польських перевізників. 

Водіїв обіцяють забезпечити їжею, питною водою, медикаментами та пальним. 

На кордоні вже працює ініціативна команда, яка має 11 тисяч наборів для харчування, питну воду та необхідні ліки.

За кожним з трьох пунктів перетину кордону закріплений координатор, який збирає потреби і перебуває на постійному звʼязку з водіями. Також цілодобово працює "гаряча лінія" "Укртрансбезпеки" +38 (067) 120 0483. 

Додаткові потреби водії можуть вказати через гугл-форму.

Також міністерство спільно з профільними відомствами сприятиме евакуації водіїв на територію України, якщо виникатиме така потреба. 

"Штаб працюватиме за підтримки профільних асоціацій та перевізників, доки стабільний рух через пункти пропуску не відновиться", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що через блокування польськими перевізниками руху на окремих пунктах пропуску час очікування на в’їзд в Україну для вантажівок сягає майже 6 діб (140 годин).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: