У Львові двох підприємців оштрафували на понад мільйон гривень через несплату оренди за землю

площа Ринок Львові
Ілюстративне фото. Автор: Микита Печеник

У Львові в підприємця відсудили понад пів мільйона гривень у одного підприємства через несплату за оренду землі. А інший боржник сплатив ще пів мільйона добровільно.

Про це повідомив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач 21 листопада.

«Робота наших юристів дисциплінує підприємців-орендарів і водночас наповнює міський бюджет, з якого місто фінансує і потреби військових зокрема. Обидва кейси принесли цього тижня міській скарбниці понад мільйон гривень. І обидва стосуються міської землі. А точніше – оплати за користування нею та того, як ефективно працюють юристи департаменту містобудування разом із управлінням земельних ресурсів», — говорить він.

Він розповів, що одна із фірм зобов’язувалася до 30 жовтня ще торік сплатити місту майже мільйон 300 тисяч за те, що користується міською землею на вул. Кульпарківська, 93а у Львові. Але на перше листопада цього року проплатили лише 119 тисяч. Перш ніж йти до суду, відділ правового забезпечення департаменту містобудування сконтактував із боржником.

Після цього 15 листопада ТзОВ добровільно оплатило пів мільйона гривень.

Читайте також: «Землі оборони»: на Львівщині хочуть відсудити ділянки на 3 млрд грн

«Не бракує випадків, коли до суду таки треба йти. Більше роботи і юристам, і судам, але ж і боржники тоді платять більше. Так сталося із ще одним ТзОВ, яке у 2017 році орендувало в міста дві земельні ділянки на вул. Перфецького, 2 аж на десять років», — додає Зубач.

За деякий час орендну плату за користування землею ТЗОВ припинило платити. Із грудня 2020 року до листопада 2022 року набігло 509 тисяч гривень боргу.

16 листопада, за рішенням Господарського суду Львівської області, підприємство повинне сплатити понад пів мільйона гривень заборгованої орендної плати за землю та майже 100 тисяч інфляційних втрат.

Нагадуємо, у Львові викрали чоловіка та вибивали в нього неіснуючий борг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: