Заблокувати кордон з Україною планують і польські фермери, - ЗМІ

33333
фото: Getty Images

Близько 100 фермерів з асоціації Betrayed Countryside планують із 23 листопада провести триденну акцію протесту на прикордонному переході з Україною.

Про це повідомляє Bloomberg.

Фермери хочуть розміститися на четвертому переході між Україною та Польщею, який поки не заблокований польськими перевізниками, — на Шегинях.

«Фермери були першою групою, яка постраждала. Зараз є транспортні компанії. Питання в тому, хто буде наступним», — cказав один з організаторів протесту Лукаш Мартин.

Про блокування польско-українського кордону

Блокування руху вантажного транспорту у напрямку пунктів пропуску «Ягодин-Дорохуськ», «Краківець-Корчова», «Рава-Руська-Хребене» почалося після 13 години, 6 листопада.

«Організатори протесту планують пропускати по одному вантажному автомобілю на годину, а також вантажні автомобілі з вантажами безпекового, гуманітарного характеру, ті, які перевозять тварин, продукти, що швидко псуються тощо», – йшлося у повідомленні ДПСУ.

Дозвіл на проведення страйку польські прикордонник мають аж до січня. 

Ще раніше Держприкордонслужба повідомляла, що на кордоні з Польщею можливе ускладнення руху для вантажівок через страйк польських перевізників.

«Польські перевізники мають намір блокувати рух вантажного транспорту, що слідуватиме у напрямку пунктів пропуску «Ягодин-Дорогуськ», «Краківець-Корчова», «Рава-Руська-Гребенне». Ускладнення руху можливе як на в’їзд до Польщі, так і на виїзд», - заявило тоді відомство.

Довідка

Танспортний безвіз між Україною та ЄС було затверджено торік. Угода діє до липня 2024. Польські перевізники вважають, що внаслідок дії угоди виникла надмірна конкуренція і вимагають повернути обов'язок отримувати дозволи на діяльність для українських транспортних фірм. Також перевізники Польщі хочуть, аби їм дозволили не ставати в електронну чергу на території України або надали окрему чергу для порожнього транспорту.

.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: