Ветерани на Львівщині сформували команду з настільного тенісу

image-50

Воїни та ветерани Львівщини створили команду «Нескорені», що бореться у чемпіонаті України з настільного тенісу. Цими вихідними на базі Академії настільного тенісу Віктора Дідуха відбулися змагання Другої ліги.

Про це розповіли в управлінні молоді та спорту військової адміністрації регіону.

До складу команди увійшли 9 осіб, серед них учасники Invictus Games 2023 Володимир Гера, Дмитро Козак та Сергій Калитюк, пацієнти центру протезування та реабілітації Superhumans Center, військовослужбовці Міжнародного центру миротворчості та безпеки села Старичі та Національної Гвардії України. 

«Така ідея виникла у Дмитра Козака — цьогорічного учасника Invictus Games, який пройшов вже два поранення – у 2014 році у Києві на Майдані Незалежності та у листопаді 2022 року поблизу Вугледара Донецької області. Як він якось казав, коли поранені займаються спортом, вони ніби заново народжуються. Ми в управлінні усвідомлюємо цю цінність реабілітаційної функції спорту. Тому коли Дмитро звернувся з проханнями підтримати виїзд команди, сумнівів щодо доцільності не було», — каже керівник управління Роман Хім’як.  

Виїзд команди підтримали у межах програми «Ліга Нескорених». Команді вдалось вибороти перше місце у другому фіналі та 9 місце у загальному заліку. Вже планують участь у наступних турах чемпіонату, що відбудуться після нового року. 

Загалом Чемпіонат України з настільного тенісу серед чоловічих та жіночих команд проходить у чотири тури. Стартував він у жовтні, а фінальні поєдинки за золото відбудуться у травні. Загалом у змаганнях Західного регіону взяли участь 19 команд з Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської, Чернівецької, Хмельницької, Тернопільської областей, а також міст Харків, Нікополь, Дніпро, Рокитне (Київська область). Це — понад 150 спортсменів.

Нагадуємо, на базі комунального підприємства «Спортресурс» у Львові засновують відділ спорту військових, який буде займатись всіма спортивними ініціативами для українських військових та ветеранів. Його очолить майстер спорту України з легкої атлетики Орися Дем’янюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: