Львівські та швейцарські хірурги врятували 8-річну пацієнту з опіками на тілі

404914839_670653378538415_8136840614614271930_n
Фото: Перше ТМО Львова

У Львові, а згодом — у Швейцарії рятували 8-річну дівчинку, яка отримала 26% опіків тіла через необережне поводження із багаттям.

Історію пацієнтки Насті розповіли нас сторінці Першого медичного об'єднання Львова.

«Настя гралася з друзями неподалік домівки. Стояла біля вогнища. Полум’я від бензину, який діти підлили у багаття, миттю перекинулося на одяг дівчинки та обпалило ніжки. Вогонь уразив 26% тіла Насті. При цьому більшість опіків — глибокі. Першу допомогу дівчинці надали у Вінниці. А потому транспортували до Львова», — кажуть лікарі.

У Львові хірурги «висікли» відмерлі тканини та встановили на уражені ділянки вак-систему —спеціальний апарат, який за допомогою від’ємного тиску витягує виділення з рани, осушує її та не дає множитися бактеріям.

Далі за життя Насті продовжили боротись у Швейцарії. За кордоном 8-річну пацієнтку оперувала львівська лікарка, яка супроводжувала дівчинку. Там наша лікарка спільно зі швейцарськими колегами продовжила оперувати свою пацієнтку. Пересаджувала на рани дівчинки спершу донорську, а потім і її власну шкіру.

Нагадуємо, у жовтні теперішнього року у львівській лікарні вперше в Україні пересадили шкіру дитині від посмертного донора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: