На Львівщині посилять перевірку документів до кінця воєнного стану, — ОВА

LNvfyMyj
Фото: Рівненська обласна рада, ілюстративне

У Львівській області у період воєнного стану у військовозобов’язаних громадян перевірятимуть документи.

Таке рішення ухвалили на засіданні регіональної Ради оборони 17 листопада.

Йдеться про те, що військовозобов’язані громадяни України віком 18-60 років, які перебувають на території Львівської області, на час дії воєнного стану повинні мати при собі документи, що посвідчують особу, військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, пояснює керівник апарату Львівської обласної військової адміністрації Тарас Грень.

Ці документи громадяни мають надавати на вимогу для перевірки працівниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

«Рішення діятиме на період дії правового режиму воєнного стану, до його скасування чи припинення або до видачі окремого наказу, залежно від того, яка з цих подій настане раніше», —  йдеться в повідомленні.

Воєнний стан в Україні

Його ввели 24 лютого 2022 року, коли росіяни розпочали повномасштабну війну проти України. 9 листопада президент Володимир Зеленський вдев'яте продовжив термін дії воєнного стану та мобілізації.

Нагадаємо, що це вже дев'яте продовження терміну воєнного стану та мобілізації з початку повномасштабного вторгнення Росії на 90 діб. Вони діятимуть щонайменше до 14 лютого 2024 року.

Що передбачає воєнний стан

Можуть обмежувати свободу руху громадян, іноземців та осіб без громадянства, а також рух транспортних засобів.

Згідно із законом, під час воєнного стану влада й військове командування мають право перевіряти документи, оглядати речі, багаж, вантаж, транспорт і приватне майно.

Що передбачає загальна мобілізація

Загальна мобілізація ‒ це оперативний механізм поповнення лав Збройних сил, який проводиться одночасно на всій території України.

У цей період мобілізації підлягають усі громадяни віком від 18 до 60 років (переважно чоловіки), які можуть виконувати військовий обов’язок.

У першу чергу комплектування бойових військових частин проводиться за рахунок резервістів, колишніх учасників АТО і ООС, з поступовим нарощуванням чисельності підрозділів за рахунок військовослужбовців та військовозобов’язаних, які проходили службу.

Мобілізованих, які не проходили військової служби на першому етапі направляють для здійснення фахової підготовки до навчальних центрів. Після завершення якої, вони вибувають для комплектування підрозділів, що ведуть бойові дії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: