В одній з громад Львівщини відновлять будівництво школи

image - 2023-11-22T202808.826
Школа у Нижній Яблуньці. Фото: ЛОВА

У с. Нижня Яблунька Самбірського району Львівської області відновлять будівництво школи. Там будівельні роботи припинилися ще у 2018 році. Тепер після перерви частина приміщень перебуває у неналежному для експлуатації стані.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської обласної військової адміністрації.

Там розповіли, що загальнобудівельні роботи виконані на 70%. Як повідомляють в управлінні, у зв’язку із високим рівнем ґрунтових вод почалося підтоплення існуючого фундаменту, через що є велика загроза зсуву ґрунту з північного боку школи.

Тому були неодноразові звернення голови Боринської територіальної громади Михайла Шкітака, директора Нижньояблунського опорного закладу Василя Ляховича та голови ради батьківського комітету закладу Людмили Ляхович, управління капітального будівництва Львівської ОВА. Після цього проєкт «Будівництво загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів на 360 учнівських місць в с. Нижня Яблунька Самбірського району Львівської області» відкоригували.

Зокрема т.в.о. начальник управління капітального будівництва Львівської ОВА Роман Дуля зазначив, що після кількох засідань та виїздів на місце, ухвалили рішення про завершення цієї школи. Там першочергово напрацюють проєкт будівництва підпірної стінки, водовідведення та гідроізоляції фундаменту будівлі.

Варто зазначити, що цього року згідно з розпорядженням начальника Львівської ОВА Максима Козицького, в обласному бюджеті передбачили кошти в сумі 15,5 млн грн на проєктні роботи, експертизу, а також першочергові будівельні роботи.

За інформацією ЛОВА, зараз в школі навчається 270 учнів з навколишніх сіл Боринської територіальної громади. Їх довозять трьома автобусами «Школярик». 

Водночас Після завершення робіт школа зможе вмістити 360 учнів. Там планують облаштувати нові класи для навчання учнів, лабораторії, майстерні трудового навчання, спортивний і актовий зали, бібліотеку, їдальню, адміністративні, допоміжними, санітарні та технічні приміщення.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що пункти незламності на Львівщині відновили роботу через похолодання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: