Під час блокади кордону у Польщі помер другий український водій, — Асоціація

630_360_1700463726-892
Фото з Мережі

Під час блокади кордону польськими страйкарями померли двоє українських водіїв.

Про це заявив віцепрезидент Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України Володимир Балін у коментарі «Суспільному» у четвер, 23 листопада.

«Сьогодні вранці отримали інформацію, що вночі помер водій у Корчові на стоянці. Це, на жаль, вже другий летальний випадок з початку блокади. Я розумію, що скоріше за все причини там фізіологія. Але так чи інакше, стрес, який вони отримують через цей страйк, через те, що вимушені жити в кабінах і незрозуміло, коли вони зможуть попасти в Україну, додає негативу і спричинює певні ситуації», — заявив він в етері мовника.

Балін додав, що на місці будуть розбиратися медики та правоохоронні органи. За його словами, у померлого водія машина на харківських номерах. Він також зазначив, що знає ім'я водія, але не назвав його.

Нагадуємо, 11 листопада заступник міністра інфраструктури України Сергій Деркач заявив про смерть 54-річного українського водія, який очікував на перетин кордону перед пунктом пропуску «Дорогуськ – Ягодин».

Страйк польських перевізників

Він триває з обіду шостого листопада нинішнього року. Причиною стала «надмірна конкуренція» після ухвалення «транспортного безвізу» між Україною та країнами ЄС. Страйкарі вимагають повернення дозволів на комерційні перевезення для України.

Учасники блокади заявили, що не будуть блокувати рух для автобусів, легкових авто, а також вантажівок, які перевозять гуманітарну допомогу Україні, або тварин чи швидкопсувні вантажі.

Дозвіл на проведення страйку польські прикордонник мають аж до січня. 


Транспортний безвіз між Україною та ЄС було затверджено торік. Угода діє до липня 2024. Польські перевізники вважають, що внаслідок дії угоди виникла надмірна конкуренція і вимагають повернути обов'язок отримувати дозволи на діяльність для українських транспортних фірм. Також перевізники Польщі хочуть, аби їм дозволили не ставати в електронну чергу на території України або надали окрему чергу для порожнього транспорту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: