Аналітики пояснили, чи допоможе росіянам штурм Авдіївки просунутися вперед

5ad9af3a911a2

22 листопада російські сили почали відновлений наступ на Авдіївку, хоча, ймовірно, з меншими механізованими можливостями, ніж під час попередніх наступальних хвиль, які відбулися в жовтні.

Про це повідомляє Інституту вивчення війни (ISW).

Командувач Таврійського угруповання військ ЗСУ бригадний генерал Олександр Тарнавський 23 листопада повідомив, що російські війська розпочали «третю хвилю» наступу в рамках наступальної операції Росії на Авдіївському напрямку.

Великі наземні штурми під керівництвом піхоти, ймовірно, становлять значну загрозу для українських сил, які обороняються на авдіївському напрямку, але не призведуть до швидкого просування Росії в цьому районі.

Речник Таврійського угруповання військ полковник Олександр Штупун повідомив про збільшення російських наземних атак біля Авдіївки 22 листопада на 25-30 відсотків і заявив, що під час штурмів українські сили відбили кілька російських колон приблизно з десятка бронетехніки.

У Генштабі України повідомили, що 23 і 24 листопада українські сили відбили щонайменше 50 російських атак на авдіївському напрямку. Російські джерела стверджували, що російські війська продовжували наступальні операції на північному та південному флангах Авдіївки, але не характеризували жодні російські напади як сильно механізовані. Російські джерела стверджували, що російські війська продовжували просуватися на північ від Авдіївки та здобули подальші успіхи в промисловій зоні на південний схід від Авдіївки, але не висували жодних територіальних претензій відповідно до успішного відновленого широкомасштабного російського наступу.

Штупун заявив, що 22 листопада українські війська знищили три російські танки та сім бойових броньованих машин, що свідчить про те, що наразі російські війська проводять менший комплекс механізованих ударів, ніж у жовтні. Українські офіційні особи повідомили, що російські сили втратили 50 танків і 100 бронетехніки під час поновленого штурму Авдіївки 19 жовтня та 15 танків і 33 бронетехніки під час початкових великих механізованих штурмів 10 жовтня.

Підтверджено, що російські війська втратили 197 пошкоджених і знищених машин під час наступальних операцій поблизу Авдіївки з 9 жовтня, і російські військові, здається, провели кінець жовтня та весь листопад, готуючись до хвилі виснажливих наземних атак під проводом піхоти, щоб компенсувати ці втрати важкого обладнання. 

Читайте також: За добу ЗСУ ліквідували майже 900 окупантів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: