Зеленський розповів, у яких містах «реальні проблеми» з ППО

ed0a68b908a89264f0c219d1897bb413
Фото: Офіс президента України

Росія продовжує завдавати ударів по Україні з усього наявного озброєння. Водночас деякі області України недостатньо захищені від атак окупантів.

Президент Володимир Зеленський розповів про регіони, де найбільші проблеми з протиповітряною обороною. Такою інформацією він поділився під час пресконференції після проведення міжнародного саміту Grain from Ukraine.

Президент заявив про дефіцит ППО в Києві, але водночас додав, що є міста, де з протиповітряною обороною "реальні проблеми". Так, найбільші проблеми у регіонах, які межують з Росією та Білоруссю та прифронтових містах поблизу тимчасово окупованих територій. Йдеться про Запоріжжя, Херсон, Дніпро й Донецький напрямок. Також Зеленський заявив про загрозу для Сум, Чернігова та Черкас.

За його словами, особливо складно нині містам, проти яких Росія використовує різну зброю, яка долітає. Це не лише ракети, балістика та дрони, а й С-300, артилерія тощо.

Зеленський додав, що Україна передала всім партнерами інформацію про свої потреби в ППО. Звернулися до держав, в яких є на озброєнні системи ППО, які потрібні Україні, або виробничі можливості.

Також він повідомив, що Україна очікує на додаткові системи протиповітряної оборони для захисту «зернового коридору» в Чорному морі та Одеського регіону.

«Залишається дуже конкретна кількість систем і з дуже конкретною назвою. Запит цей є. Позитивна відповідь вже є, коли ці системи стануть охороняти той регіон. Тому що там і коридор важливий, і люди. Для нас важливі наші люди в Одеському регіоні. З ППО дефіцит, однак… Важливо, що є домовленості, є позитивний сигнал, коридор працює», – сказав Глава держави.

Володимир Зеленський наголосив, що попри всі виклики «зерновий коридор» і далі функціонує, і Росія сьогодні не має потужного впливу на його роботу.

«У нас є зрозумілий коридор і взаємодія щодо його використання з Болгарією, Румунією та Туреччиною. У нас є домовленості з Великою Британією, яка займається страхуванням цього коридору. Повинні бути відповідні результати. У мене є домовленість із кількома державами щодо потужного супроводу українцями, конвою. Нам уже передають відповідні морські катери», – зазначив президент.

Крім того, глава держави зауважив, що збільшуються обсяги перевезення української продукції залізницею через Молдову та Румунію.

Нагадаємо, що наша ППО минулої доби знищила 8 ворожих безпілотників "Shahed-131/136".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: