Що молодим людям корисно знати про бізнес-тренди

авп
фото: bobbrothers.com

Частина молодого покоління, сповнена ентузіазму спільно розвивати державу, працюватиме у компаніях, організаціях чи установах. А сучасному бізнесмену, стартаперу, топ-менеджеру і просто людині, яка хоче втілити свою ідею (а в ідеалі ще й заробити на цьому), потрібні бізнес-навички та розуміння ринку.

Керівник Львівського офісу KPMG Максим Войцеховський провів мотиваційну презентацію для молоді у Львові. ІА Дивись.іnfo ділиться його лекцією.

фото: Максим Войцеховський на  «Youth Speak Forum» 2023 у ЛьвовіДивись.info

Діджитал

Digital-маркетинг — це метод взаємодії компаній з клієнтами через пошукові системи, соцмережі, email та інші форми цифрової комунікації. В залежності від каналу знадобиться адаптувати формат спілкування зі своєю аудиторією.

Для розвитку бізнесу необхідно співвіднести власні можливості з сучасними трендами. Цілком імовірно, що знадобиться звернутися до надійного постачальника цифрових маркетингових послуг. Бо деколи тільки разом можна налагодити діалог зі своїми клієнтами.

«Зараз ми живемо в епоху, коли інформація є всюди, всі називають себе експертами, мають право голосу, продають товари та послуги, залучають фоловерів та партнерів. Тому важливо навчитися розбиратися: хто має більший авторитет і може запропонувати нам саме ту взаємодію, яка буде корисною для розвитку вашої справи», - розповідає Максим Войцеховський.

У міру розширення віртуального простору цифровий маркетинг трансформується, з'являється більше унікальних каналів із ним. Від SEO-просування, відеомаркетингу, подкастів до NFT - сучасні канали digital-маркетингу істотно трансформувалися, дозволяючи компаніям створювати цінність і налагодити довірливі відносини зі своєю аудиторією унікальними способами. Сьогодні найкраще працює багатоканальна стратегія. Це означає, що кожен спосіб комунікації доповнює попередній.

Діджитал-маркетинг має безліч каналів, які дозволяють доставляти цільовій аудиторії контент та рекламу в різних форматах та середовищах. Основні з них — це:

  • Інтернет. Це один з найпопулярніших і найефективніших каналів діджитал-маркетингу, тому що він дозволяє досягти великого охоплення та взаємодії зі споживачами через вебсайти, блоги, соцмережі та інше.
  • Цифрове телебачення. Найпоширеніший діджитал-маркетинг на TV – це короткі відеоролики, які транслюються під час рекламної паузи та привертають увагу масової аудиторії.
  • Локальні мережі. Йдеться про мережі, які з'єднують комп'ютери та інші пристрої в межах невеликої території, наприклад офісу. Вони дозволяють створювати персональні рекламні повідомлення для певної групи споживачів.
  • Мобільні гаджети. Це смартфони, планшети та інше. Вони є одним із найперспективніших каналів діджитал-маркетингу, оскільки дозволяють доставляти контент та рекламу споживачам у будь-який час та в будь-якому місці.
  • «Розумні» гаджети. До них належать годинник, окуляри та інші пристрої, що мають підключення до інтернету. Вони дозволяють збирати та аналізувати дані про поведінку та уподобання споживачів, а також пропонувати їм релевантні та цінні оголошення.
  • Інтерактивні дисплеї. Це пристрої, які мають можливість реагувати на дотики, жести, голос чи рух користувача. Вони розміщуються на вулицях, в магазинах, у транспорті та інших громадських місцях і дозволяють створювати унікальний досвід взаємодії з брендом, товаром або послугою.
  • Соціальні мережі. З їх допомогою можна розповсюджувати контент та рекламу вірусним способом, а також формувати лояльність та довіру клієнтів.
  • Digital art. Це вид мистецтва, який використовує цифрові технології для створення та представлення художніх творів.
ілюстративне фото з відкритих джерел

Зміна технологій

Людство увійшло в епоху пост-капіталізму, коли почали будувати нові бізнеси, комбінуючи вже існуючі. Проста зміна підходів та інструментів дозволяє запускати нові сервіси. Сучасні технології дозволяють також створювати для старих продуктів нові можливості. Візьмемо той же iPhone — тут немає інновації в її звичному розумінні. Команда на чолі зі Стівом Джобсом просто вибрала ті технології, які вважала на той момент перспективними та об’єднала їх.

«Великі компанії намагають слідкувати за технологіями та інноваціями, щоб зберегти свою нішу ринку і рухатися далі в плані ефективності».

Інший приклад — компанія Harley-Davidson. Це легендарний виробник мотоциклів з довгою історією. Таким компаніям також потрібно адаптуватися до реальності. Цікаво, що зараз у Harley-Davidson головний мото-конкурент — це свої ж старі мотоцикли. Кастомайзинг, любов до раритетів і «духу часу» — причина чому люди вибирають саме їх.

ілюстративне фото з відкритих джерел

Штучний інтелект

Завдяки здатності швидко обробляти великі обсяги даних, надавати аналітику та прогнози штучний інтелект став важливим інструментом, який допомагає витрачати менше часу на рутинні завдання, покращувати бізнес-процеси та залишатися конкурентоспроможними на ринку. 

«Раптово ми усі дізналися за останній рік про ChatGPT. Але є й інші аналогічні інструменти. Якшо раніше ми говорили про штучний інтелект в загальному, то зараз ми можемо використовувати його у прикладному бізнесі для покращення багатьох механізмів та процесів, а то й для створення чогось з нуля тут і зараз. Існує дослідження, яке позує, що інвестиції у такі інструменти будуть окуплені протягом наступних п'яти років».

Люди можуть розробляти програмне забезпечення, контролювати ШІ, запускати креативні кампанії та розвивати корпоративну культуру. Проте рутинні завдання краще делегувати штучному інтелекту. Це дозволяє скоротити витрати та час, зменшити ризик організаційних помилок через людський фактор та сконцентруватися на більш стратегічних і креативних завданнях. 

ілюстративне фото з відкритих джерел

Пошук талантів

Протягом останнього десятиліття економічної експансії організації зосередилися на пошуку
потрібних працівників для розвитку бізнесу. Але через рекордно низький рівень безробіття та
нестачу кваліфікованих кадрів у багатьох технічних галузях підбирати персонал стало важче.
У результаті спалахнули «війни» брендів між агентствами з працевлаштування, «війни» між
компаніями, що пропонують інструменти для підвищення ефективності рекрутингу.

«Залучати таланти стає дедалі складніше. Крім того, складніше тепер ці таланти стало втримувати на робочих місцях. Зараз прослідковується тенденція залучення професіоналів з України в інші країни світу».

Окрім високого рівня плинності кадрів з ініціативи працівників і низьких показників безробіття, існують й інші проблеми, з якими бізнес стикається вперше. Прискорене впровадження автоматизації створює інтенсивний попит на технічні навички, якими не володіють сучасні працівники. Багато роботодавців вважають, що велика кількість випускників вузів не має навичок комплексного мислення, співпраці, командної роботи та спілкування. Усі ці проблеми ускладнюють пошук кваліфікованого персоналу.

ілюстративне фото з відкритих джерел

Гібридний формат роботи

Гібридна робота поєднує традиційну особисту та віддалену співпрацю. Це розширює можливості працівників. Наприклад, працівник може вибрати день, щоб максимально продуктивно попрацювати вдома в спокійній атмосфері, а наступного дня прийти в офіс і особисто взяти участь у важливій нараді.

«Працівники останнім часом, а особливо після пандемії, звикли до формату дистанційної роботи. Але безпосередня комунікація праціваників в офісі позитивно впливає на командну роботу й приносить кращий результат для розвитку бізнесу».

Крім моделей гібридної роботи деякі організації також усе частіше впроваджують спільне використання робочого місця. Спільне використання робочого місця – це резервування в офісі гнучкого робочого простору, який не закріплено за конкретним працівником. Така стратегія ідеально підходить для гібридної роботи, адже дає змогу відмовитися від особистих робочих місць, що займають зайвий простір або взагалі не використовуються, коли їх власники працюють віддалено.

ілюстративне фото з відкритх джерел

Світчинг

Світчинг або джоб-світчинг (з англ. switching — «перемикання») — це процес зміни однієї професії чи галузі на іншу. Зазвичай світчерами називають тих, хто кардинально змінив галузь своєї діяльності, проте часто зміна професії відбувається в межах однієї царини, оскільки зробити такий перехід набагато простіше.

Однак зміна кар’єри може викликати стрес та розчарування, адже не завжди все вдається з першого разу, тому чи не найважливішою порадою для світчера є підтримувати внутрішню мотивацію та наполегливість. Маленькими та чіткими кроками можна отримати роботу мрії та самореалізуватись навіть у часи повномасштабної війни.

«У молодих людей сьогодні широкий вибір професій, і зробити вибір, на кого піти вчитися, у певній мірі складно. Тому навіть якщо людина вже зробила свій вибір, відівчилася і навіть пропрацювала якийсь час у певній сфері, то вона все одно може спробувати себе у чомусь новому пізніше. Не обо'язково змінювати професію радикально, а можна поєднати свій досвід із навчанням та практикуванням нових навичок».

ілюстративне фото з відкритих джерел

Довідка

Youth Speak Forum – це щорічна молодіжна подія, спрямована на популяризацію можливостей для молоді України у комерційному, державному та громадському секторах.

Подія пропонує учасникам:

  • можливість обговорити важливі теми у сферах підприємництва, громадського та державного секторів, а також волонтерства;
  • відвідати платформу для зустрічі людей різних професій і інтересів з метою спільного обговорення актуальних питань та знаходження шляхів подолання викликів, що постають перед молоддю;
  • взяти участь у заходах, які допоможуть розвинути їхні навички та знання в галузі підприємництва, соціальних ініціатив, громадських проектів та багато інших;
  • перспективу налагодити цінні контакти, знайти нових друзів та бізнес-партнерів.

На заході молоді люди України мали змогу послухати лекції на теми світових бізнес-трендів, ментального здоров'я під час війни, інклюзивності, толернтності, фінансової грамотності та важливості розвитку культури. Після лекцій була можливість обговорення питань із фахівцями.

фото: «Youth Speak Forum» 2023 у ЛьвовіДивись.info

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: