Чи буде Різдвяний ярмарок у Львові цього року

IMG_1010-626x420

У центрі Львова напередодні Дня святого Миколая, 5 грудня, засяє головна ялинка. Водночас загального Різдвяного ярмарку на проспекті Свободи не буде.

Про це повідомили на брифінгу управління культури Львівської міської ради, цитує ІА Дивись.info.

Там розповіли, що загального ярмарку на проспекті Свободи, які були до війни і до ковіду не буде. Також додали, що це питання, ще є в обговоренні. Тому, якщо будуть інші рішення - про них, повідомлять додатково.

Керівниця управління туризму Львова Христина Лебедь, що напрацювали 10 критеріїв, як має відбуватися святкування Різдва у Львові. Зокрема, вони направлені на безпеку, та в яких обговорюється про те, що має бути певна межа світла та звуку, щоб толерантно відноситися до людей, які в скорботі, які не готові до святкувань чи інших проявів.

«Ми маємо два символи Різдва цього року у Львові і слоган - "Твоє Різдво у Львові", а символи: світло і традиція. Світло може символізуватися через свічки, через ліхтарики чи лампадки. Тому що це про пам'ять, тих хто зараз не з нами. Це про надію. Це про незламність. А традиції ми будемо показувати через коляду. Зараз спільно з Шевченківським гаєм ми формуємо колядник, в якому буде зібрано 11 колядок. Частина з них нам вже добре відомі, але частина є маловідомими. Частина цих маловідомих будуть представлені з різних регіонів України», - розповіла Христина Лебедь.

Загалом заклади культури готують понад 100 подій, які відбудуться у Львові.

Керівниця міського управління культури Софія Ліщинська розповіла, що ялинку прикрасять світловою ілюмінацією, яку закупили ще 2018 року, а на верхівку замість зірки повісять протитанкового «їжака», якого торік зі старих трамвайних рейок зробили на «Львівелектротранс».

«У Львові цього року, як і минулого, не буде гучних святкувань, але в місті все ж встановлять традиційні атрибути різдвяних свят. Головна ялинка міста буде. Хоч вона й невисока, але дуже красива. Її нам подарував львів’янин пан Йосип Панас, за що ми йому дуже вдячні», — пояснила посаловиця.

Читайте також У гості до Миколая, або Де зустріти Чудотворця на Львівщині

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: