У Львові відкрили центр, де допомагатимуть дітям з інвалідністю

IMG_6778
Фото: архів ІА Дивись.info

У Центрі соціальних послуг та реабілітації «Джерело» у Львові запрацював Центр асистивних технологій для дітей. Сюди може звернутися будь-яка сім'я, чия дитина має потребу у кріслі колісному, вертикалізаторі та інших допоміжних засобах для покращення її мобільності і комунікативних навичок.

Про це розповіла керівниця Центру асистивних технологій Марина Глухоцька.

Фахівці цього центру проводять обстеження потреб дитини, підбирають для неї те обладнання, яке допоможе їй бути більш самостійною у житті.

«Спершу наші фахівці проводять обстеження, тоді підбирають відповідний допоміжний засіб, налаштовують під дитину і навчають сім’ю, як цим засобом користуватися. Надалі наші фахівці проводять подальше спостереження та супровід», – пояснює Марина Глухоцька.

За її словами, фахівці центру мають багаторічний досвід надання послуг з фізичної терапії та ерготерапії, тому добре знають потреби дітей. Раніше «Джерело» орієнтувалося на дітей з церебральним паралічем та порушеннями моторики, і коли батьки зверталися зі своїм обладнанням, виникало питання, хто його ремонтуватиме. Тоді тут запрацювала майстерня з ремонту та підбору реабілітаційного обладнання.

Сьогодні у Центрі асистивних технологій працюють чотири фахівці з підбору допоміжних засобів для мобільності та положення. Вони також оцінюють, наскільки середовище, в якому живе і навчається дитина, доступне та адаптоване для її потреб, а також надають рекомендації, як створити умови для розвитку дитини. Ще два фахівці допомагають батькам підібрати для дітей комунікативні засоби, з допомогою яких дитина може передавати інформацію та вступати у діалог.

Також у Центрі стартували навчання для фахівців щодо створення безбар’єрного простору для дітей, адаптації комфортного середовища для їхнього розвитку та комплексного супроводу дітей з інвалідністю, моторними порушеннями, а також із проблемами зору та слуху. Водночас, будуть залучати експертів та фахівців для підбору обладнання для діток з проблемами зору та слуху.

Мешканці, які потребують таких послуг, можуть звертатися за тел. +380 67 820 59 50.

Кошти на зведення цього корпусу отримали від Канадсько-Української Фундації. А на перший рік діяльності Центру асистивних технологій підписали грантову угоду з американською краудфандинговою платформою Global Giving.

Нагадуємо, у Львові запрацював LEVCHYK SPECTRUM HUB та CHILDREN HUB. Це два окремих простори під одним дахом, де дітям, які були змушені втікати від війни, допоможуть впоратись зі стресом в ігровій формі. Перша локація створена для дітей із аутизмом, а друга — для малюків з числа ВПО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: