Львівські та паризькі хірурги повністю відновили обличчя юнаку

команда лікарів
Фото: Міжрегіональний центр лікування дітей з розщілинами губи і піднебіння

18-річному хлопцеві виконали 4 операцій в одній та повністю реконструювали лицевий скелет.

Про це повідомили в Міжрегіональному центрі лікування дітей з розщілинами губи і піднебіння.

Там розповіли, що Павло народився з двобічним незрощенням губи і піднебіння. Ще в ранньому дитинстві йому виправили цю ваду за кордоном. Однак згодом почалося проявлятися те, що верхня щелепа хлопця відставала у розвитку - була дуже маленька і менша від нижньої. Так, в нього були проблеми з мовленням і жуванням, прикусом.  

За словами медичного закладу, Павло став одним із перших пацієнтів, якого записали на реконструктивну операцію до Roman Hossein Khonsari з Парижа, що відбувається в межах першої місії французьких черепно-лицевих і реконструктивних хірургів.

Таким чином, львівські хірурги спільно з паризькими виконали реконструктивну операцію - бімаксилярну остеотомію. Як пояснюють медики, це така ортогнатична операція, яка дозволяє висунути верхню щелепу допереду, а нижню - дозаду і вкоротити піднебіння. Для точного результату команда використала 3D-моделювання обличчя. 

«Наші лікарі склали Павлові лицевий скелет був, як кубики лего - він нарешті отримав нормальні пропорції.  Фактично це було 4 операції в одній: остеотомія верхньої щелепи (її подали допереду), остеотомія нижньої щелепи (її посунули дозаду), геніопластика - реконструкція підборіддя, кісткова пластика - закриття дефекту альвеолярного відростка у ділянці розщілини власною кісткою з підборіддя», - зазначили в Міжрегіональному центрі лікування дітей з розщілинами губи і піднебіння.

Після операції, за словами медиків, в Павла повністю змінилося обличчя: зараз воно стало пропорційним і симетричним, попри післяопераційний набряк.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що у Львові є потреба у донорській крові для військових.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: