В «Укренерго» повідомили про можливий дефіцит електроенергії ввечері

світло
Фото з архіву ІА Дивись.info

Через зниження температури повітря в четвер, 30 листопада, в Україні зростає споживання електроенергії. Також на цей показник впливає одночасне підключення тисяч споживачів, які були знеструмлені через негоду. Так, енергосистема зазнає перевантаження.

Про це повідомили в «Укренерго».

Там розповіли, що диспетчерський цент «Укренерго» прогнозує дефіцит електроенергії в енергосистемі у вечірні години з 16:00 год до 18:00 год. Водночас застосування графіків відключень в Україні не прогнозується. Натомість «Укренерго» просить користувачів протягом дня і до 18:00 год ощадливо споживати електроенергію.

Детальніше про стан енергосистеми в Україні

За інформацією «Укренерго», ремонтні бригади повернули в роботу всі магістральні високовольтні лінії класом напруги 330 кВ в південному регіоні, що були пошкоджені через негоду. Водночас найбільш складна ситуація залишається в Одеській області. Крім того, негода додала відключень у Сумській області. Загалом через негоду на ранок знеструмлено 191 населений пункт в Дніпропетровській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Черкаській, Сумській областях.

В компанії повідомили, що через бойові дії та з інших причин без світла залишається 442 населені пункти, зокрема через обстріли пошкоджено мережі обленерго в Донецькій, Харківській, Херсонській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

В «Укренерго» також додали, що станом на сьогодні експорт електроенергії - відсутній. Однак здійснюється імпорт. Це відбувається переважно в нічні та вечірні години зі Словаччини, Румунії, Молдови.

«Загальний обсяг 690 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 275 МВт. З 28 листопада технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови зросла до 1700 МВт», - зазначили в компанії.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли: Павербанк, вода та ліки — шпаргалка, чим потрібно запастись у разі блекауту

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: