У Львові лікують воїна, який втратив ногу, захищаючи Бахмут

1-56ec8dd9 (1)
Фото: НЕЗЛАМНІ

У Львові готується до протезування 46-річний захисник В'ячеслав Александров. Чоловік втратив ногу через російський мінометний обстріл. Окрім цього, постраждала рука захисника. Він вже пів року лікуються на бореться за життя.

Його історію розповіли у Національному центрі НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN).

Воїн від початку повномасштабного вторгнення росіян в Україну він доєднався до лав 17-ї окремої танкової Криворізької бригади.

На фронті також його дружина, Світлана. Вона військова кухарка в «Ареї» – 7-му окремому батальйоні Української Добровольчої Армії.

9 червня 2023 року в районі Бахмуту під час захоплення позицій В’ячеслав з побратимами потрапив під ворожий мінометний вогонь.

Вʼячеслав наклав собі турнікет та кілька кілометрів повз по полю до точки евакуації. Ворог намагався добити українського воїна з дрона. Росіяни невміло скидали боєприпаси і жоден з них не влучив у ціль. Воїн вибрався живим. Утім, турнікет на нозі пробув надто довго і В’ячеслав втратив кінцівку. Під загрозою ампутації була і рука. Аби захисник вижив, медикам на кілька тижнів довелося ввести його в стан штучної коми.

Нині лікування триває вже пів року і продовжується у Львові, в центрі НЕЗЛАМНІ. Хірургам спершу довелося кілька тижнів боротися з інфекцією в нозі пацієнта. Також вони видалити осколок з руки. Щойно лікарі змогли позбутися інфекції, до роботи взялися фізичні терапевти.

Рука Вʼячеслава, яку лікарям вдалося врятувати, знерухомлена. М'язи геть не працюють. Через це захисника поки не можуть запротезувати, адже перші кроки на штучній кінцівці треба робити за допомогою милиць і рук.

Спеціалісти центру щодня займаються з пацієнтом і певні, що їм вдасться повернути сили В'ячеслава і розпрацювати його верхню кінцівку.

Попереду у воїна тривале відновлення та протезування.

Центр НЕЗЛАМНІ

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) — місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Окрім того, у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Проєкт реалізується Першим медичним об’єднанням Львова та Львівською міською радою за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: