Держспецзв'язку очолить військовий

407300455_662356942742112_8834041945627420980_n
Юрій Мироненко. Фото: Держспецзв'язку

Новим керівником Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації став Юрій Мироненко.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у п'ятницю, 1 грудня.

Як уточнили у Держспецзв'язку, посаду очільника відомства обійме військовий, командир ударної роти безпілотників, яка працює на Запорізькому напрямкові.

Що відомо про нового главу Держспецзв'язку

2019 року Юрій Мироненко долучився до Сил територіальної оборони, а від початку повномасштабного вторгнення обороняв Київ у лавах 112 бригади столичної ТрО. Пізніше обійняв посаду заступника начальника штабу 129 батальйону 112 бригади, вже згодом очолив відділ бригади щодо роботи з добровольчими формуваннями територіальних громад. Мироненко нагороджений нагрудним знаком «Срібний хрест».

Закінчив Міжнародний науково-технічний університет імені академіка Юрія Бугая. Він — бакалавр за спеціальністю «менеджмент» і магістр з міжнародної економіки. Кар’єру розпочинав у банківській сфері. До жовтня 2023 року був головою правління Інституту суспільно-економічних досліджень — неурядового аналітичного центру, що супроводжує реформи в Україні. Також має досвід роботи у приватних компаніях, в управлінських ланках низки галузей.

Окрім цього, сьогодні Кабмін призначив нового заступника міністра оборони та заступника глави Державної митниці.

Кабінет Міністрів погодив призначення нового очільника Держспецзв'язку після того, як попереднє керівництво Служби потрапило в корупційний скандал. Також уряд призначив нового заступника міністра оборони та заступника глави Державної митниці. Це Віталій Половенка та Олександр Семигра відповідно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: