Погодні умови сповільнюють темп бойових дій на фронті - американські аналітики

630_360_1701234787-538

У окупантів почались проблеми з мобільністю через брак гусеничної техніки. Темп бойових дій на фронті значно уповільниться через складні погодні умови, але повністю війна не зупинятиметься

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за 2 грудня.

Як зазначають аналітики, погані погодні умови продовжують сповільнювати темпи українських та російських бойових дій по всій лінії фронту, але не зупиняють їх повністю.

У повідомленні вказується, що за даними українських військових, попри велику кількість снігу та потужний вітер, загарбники продовжують активно використовувати авіацію на Бахмутському напрямку.

Крім того, поки що погода особливо не вплинула на роботу російської артилерії. Про те російські джерела стверджують, що погодні умови не дозволяють у достатній кількості використовувати безпілотник.

Також бруд уповільнює просування піхоти та колісної техніки. Росіяни скаржаться, що наразі можуть пересуватись лише на гусеничних машинах, які у великому дефіциті. Також росіяни поскаржились на інтенсивну роботу української артилерії.

Пособник окупантів у Запорізькій області Володимир Рогов 2 грудня показав кадри, на яких видно дороги в болоті на лінії Роботине-Новопрокопівка-Вербове на заході Запорізької області, і заявив, що ці умови практично знерухомили українську колісну техніку, змушуючи Сили оборони проводити атаки лише піхотою.

На додаткових кадрах Рогова видно нашестя щурів і мишей в українському окопі в Запорізькій області, що, за його словами, є наслідком холодної погоди в регіоні.

Нагадаємо, що ЗСУ за добу знищили десятки одиниць російської техніки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: