Черга вантажівок перед контрольно-пропускним пунктом у Гребенному — 70 кілометрів, - ЗМІ

шошош
ілюстративне фото з відкритих джерел

Про це повідомляє журналіст Польського радіо Люблін Себастіан Павляк.

На польсько-українському кордоні в Люблінському воєводстві багатокілометрові черги. За словами комісарки Еви Чиж із поліції в місті Холм, ніч з 3 на 4 грудня пройшла спокійно.

«Сьогодні (в понеділок, 4 грудня – ред.) у ранкові години черга вантажівок, які очікували перед контрольно-пропускним пунктом у Дорогуську, мала приблизно 16 кілометрів, сягала до населеного пункту Серебрище. У черзі очікувало приблизно 520 вантажних автомоблів; час очікування на контроль – це 126 годин», – повідомила комісарка Ева Чиж.

Також перед контрольно-пропускним пунктом у Гребенному черга, з врахуванням буферних зон, сягала 70 кілометрів. Там стояло приблизно 870 вантажних автомобілів, а час очікування – це орієнтовно 250 годин.

Довідка

Від 6 листопада при пунктах пропуску з Україною триває протест польських перевізників. Вони вимагають, зокрема, заборони реєстрації в Польщі транспортних компаній з іноземним капіталом та вирішення проблем з українською системою електронної черги.

Польська сторона хоче повернути систему дозволів для транспортної галузі з України на комерційні перевезення, пояснює це кризовою ситуацією на ринку транспортних послуг.

Опівночі (з 3 на 4 грудня) відкрито додатковий польсько-український пункт пропуску Долгобичів-Угринів для вантажівок, які повертаються з України порожніми. Їх можуть перетнути вантажівки, яких вага не перевищує 7,5 тонни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: