У Львові пересадять шкіру сержантові, який отримав поранення на Запорізькому напрямкові

img4727-5b6401bf

У львівському реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ лікують українського захисника, 48-річного Олексія Поповича. Тут йому пересаджують шкіру та відновлюють зір.

Про це розповіли у Першому медичному об'єднанні Львова.

Захисник з Кам'янського, що у Дніпропетровській області. У цивільному житті був підприємцем та волонтером.

Старший із двох синів чоловіка після проходження строкової служби у 2021-му підписав контракт із ЗСУ. Як тільки почалося повномасштабне вторгнення, батько пішов вслід за сином у військо, і поповнив лави 71-ої окремої єгерської бригади, де пройшов шлях від стрільця до головного сержанта.

У чоловіка діагностували черепно-мозкову травму, контузію легень, розторощену руку, пошкоджені кінцівки, обличчя та сітківка ока.

За перші два тижні чоловік переніс з десяток операцій. Верхню кінцівку, яка постраждала найбільше, лікарям довелося ампутувати.

Нині Олексій продовжує лікування у Львові, в центрі НЕЗЛАМНІ. Тут з ним працює мультидисциплінарна команда. Аби загоїти рани захисника, лікарі Центру термічної травми та пластичної хірургії закрили уражені ділянки власною шкірою пацієнта. Водночас офтальмологи Центру працюють над відновленням у Олексія частково втраченого зору. Одночасно триває і фізична реабілітація воїна.

Нещодавно, у День Десантно-штурмових військ, Головнокомандувач Валерій Залужний відзначив Олексія Поповича почесним нагрудним знаком «Кращий сержант (старшина) Збройних Сил України». Тим часом старший син сержанта – 22-річний Данило, продовжує служити на Бахмутському напрямку. Батько ж готується до протезування та повернення до цивільного життя.

Центр НЕЗЛАМНІ

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) — місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Окрім того, у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Проєкт реалізується Першим медичним об’єднанням Львова та Львівською міською радою за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: