Переправляв «ухилянтів» за кордон: СБУ затримала керівника одного з районних військкоматів Львівщини

05b3678fff7c796328759137045749bb
Фото: СБУ

Служба безпеки України заблокувала ще три канали незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Їх організували мешканці Львівщини, Одеси та Дніпра.

Про це повідомили в пресслужбі Служби Безпеки України.

Там розповіли, що усі вони за гроші пропонували потенційним призовникам виїхати до Євросоюзу на підставі підроблених документів і таким чином уникнути мобілізації. Вартість таких «послуг» оцінювали від 5 до 12 тисяч доларів.

Так, на Львівщині затримали затримала керівника одного з районних військкоматів, який переправляв «ухилянтів» за кордон як перевізників гуманітарних вантажів для ЗСУ. Він використовував власні зв’язки та вносив персональні дані військовозобов’язаних до інформаційної системи «Шлях» як професійних водіїв міжнародних рейсів.

Крім того, ще одного чоловіка затримали в Одесі. Там він продавав ухилянтам висновки військово-лікарської комісії про фейкову непридатність до служби за станом здоров’я. А в Дніпрі СБУ викрила трьох учасників злочинної групи, які продавали «ухилянтам» підроблені довідки про непридатність до служби за станом здоров’я.

Тепер в Службі Безпеки зазначають, що за всіма викритими фактами триває розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 9 років в'язниці з конфіскацією майна.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли, що у Львові судитимуть колишнього інспектора патрульної поліції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: