У Львові лікують захисника, який втратив зір на війні

-47c3f747
Фото: ЛМР

У Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) у Львові пристосуватися до нових реалій життя допомагають 42-річному воїну Богдану Шину. він втратив зір в боях на Лисичанському напрямку.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Там розповіли, що раніше Богдан Шин був програмістом. Він родом з Кам'янське Дніпропетровської області. У чоловіка є дружина та двоє синів.

У березні 2022 року він добровільно доєднався до Сил оборони та поповнив лави Нацгвардії. А вже за понад рік війни, втратив зір на фронті. Чоловік тратив ліве око, а праве, хоч і збереглося фізично, але бачити ніколи вже не буде.

«Ми вийшли на позиції. Ворог одразу почав нас штурмувати. Летіло в нас усе, і одна з мін прилетіла до мене. Пам'ятаю лише вибух, яскравий спалах в очах – і все. Далі я втратив свідомість», – розповів воїн.

У Києві волонтери підібрали незрячому ветеранові тростину і вчили пересуватися з її допомогою. Потім він потрапив до Львова, у центр НЕЗЛАМНІ, адже тут діє новий напрям реабілітації: для військовослужбовців, які втратили зір на полі бою.

Львівські спеціалісти допомогли Богданові краще адаптуватися до життя в побуті та поза межами лікарні. Зокрема, тут Богдан вперше після поранення сів за ноутбук та вчився ним користуватися – вже з допомогою спеціальних голосових програм для незрячих.

Довідка

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) – це унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Також у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних.

Мета центру – аби люди з воєнними травмами не мусили їхати на лікування за кордон, а рятувати, протезувати, реабілітувати їх можна було в Україні.

Читайте також Ерготерапія — це про незалежність: як на Львівщині допомагають пацієнтам відновити втрачені через травми навички

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: