Безготівкова оплата у всьому громадському транспорті Львова запрацює 11 грудня

аперноглш
Фото: ЛОВА

У Львові створили ролик про запуск безготівкової системи оплати проїзду в міських автобусах, трамваях та тролейбусах. Коротке відео наочно та доступно пояснює, які зміни чекають на пасажирів вже з понеділка, 11 грудня.

Про це повідомляє міська рада.

Разом з головним героєм відеоролика – скептично налаштованим користувачем  соцмереж Сашком – пасажири отримують прості та зрозумілі відповіді на ключові питання: як оплачувати за проїзд з 11 грудня, який спосіб буде найдешевший, а який – найдорожчий. Чому вигідно мати та де придбати транспортну картку ЛеоКарт «для всіх», як поповнити її баланс. Як оплатити карткою за себе, за свого попутника чи за багаж. Яким чином контролер перевірятиме оплату. А пільговикам, учням та студентам вкотре нагадали: аби користуватися з понеділка громадським транспортом безоплатно чи зі знижкою – вони обов’язково мають мати відповідні ЛеоКарт.

«Переглянувши ролик, кожен може впевнитися: алгоритм і оплати, і контролю за проїзд є абсолютно простий та зрозумілий. Закликаємо медіа поширювати цей ролик на своїх ресурсах, щоб якнайбільше мешканці переглянули відео та обрали для себе зручний і дешевший спосіб оплати», – зазначили у департаменті міської мобільності та вуличної інфраструктури.

Важливо: для створення ролика жодні бюджетні кошти не залучали. Всі фінансові витрати на виготовлення ролику взяла на себе платіжна система Visa, яка є партнером інформаційної кампанії з впровадження та популяризації безготівкової системи оплати у громадському транспорті Львова. 

Детальніше про е-квиток на Львівщині

За інформацією ЛОВА, у приміських та міжміських автобусних маршрутах Львівщини діє різна тарифна сітка. Система е-квитка побудована за моделлю безготівкової безконтактної оплати «Check-In/Cheсk-Out». Ця система дозволяє автоматично, відповідно до обраного маршруту, розрахуватися за відстань.

Як працює безготівкова оплата:

  • При вході в автобус пасажиру достатньо прикласти банківську картку або будь-який пристрій з функцією NFC (смартфон, розумний годинник та ін.) до валідатора (пристрій для безготівкової форми оплати).
  • Тоді система реєструє початкову точку маршруту «Сheck-In».
  • При виході пасажир знову прикладає картку до валідатора та фіксує завершення поїздки «Сheсk-Out».
  • Система автоматично обраховує відстань та кількість зупинок, які пасажир проїхав.
  • Після цього знімаються кошти за проїзд.

Крім того, якщо реєстрація відсутня (повторного прикладання картки) під час виходу з транспорту («Сheсk-Out»), система зніме з особистого банківського рахунку суму вартості проїзду, еквівалентну вартості кінцевої зупинки.

«Для більшої зручності кожен пасажир може завантажити мобільний застосунок (Android або iOS), а також зареєструватися та увійти в особистий кабінет на сайті. Пасажири мають змогу переглянути всю історію поїздок, час та місце посадки/висадки, інформацію про перевізника та маршрут, фіскальний чек», – повідомив начальник управління транспорту та зв’язку Львівської ОВА Степан Рудницький.

У кожному транспортному засобі є листівки, які інформують пасажирів про те, як поетапно можна скористатися послугою безконтактної оплати.

Якщо ж у пасажирів є запитання чи зауваження щодо роботи системи, вони можуть зателефонувати на нашу Гарячу лінію «Smart Ticket Technology»: 0 800 300 844.

Довідка

АСООП – це сучасна технологічна система, яку використовують для збору, обліку та оплати проїзду у громадському транспорті. Система також забезпечує повний облік пільговиків.

Нагадаємо, запровадження е-квитка на Львівщині реалізовують в межах співпраці Львівської ОВА з інвестором із впровадження АСООП «Smart Ticket Technology» та за підтримки міжнародної компанії платіжних технологій Visa. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: