У міжнародному конкурсі «Вікі любить Землю» перемогло фото української природи

camera-1030956_960_720 (1)
Світлина ілюстративна: з відкритих джерел

Світлина з України посіла перше місце з-понад 61 тисячі фото з 50 країн світу. Крім того, інше українське фото увійшло у двадцятку найкращих у міжнародного конкурсу «Вікі любить Землю».

Про це повідомили в пресслужбі громадської організації «Вікімедіа Україна», яка проводить конкурс в нашій країні.

Україна традиційно увійшла до списку лідерів змагання за кількістю завантажених фото. А саме: понад 4 500 зображень від 121 учасника.

Перше місце міжнародного конкурсу посіла світлина автора Сергія Мірошника, зроблена у заказнику Біла Діброва, Деснянський район Києва. На фото зображений жук — комаха виду Стрибун перелісковий (Cicindela soluta).

Фото, яке перемогло в міжнародному конкурсі «Вікі любить Землю»

Так це фото прокоментували члени міжнародного журі:

Магдалена Соболевська-Береза: «Фантастичне фото! Наче з фільму про мікрокосмос. Мені подобається різкість на тілі комахи з розмитими рослинами навколо неї, а також баланс між синім небом і червоними мохами! Технічні навички та творчість автора заслуговують на нагороду»;

Ян Айналі: «Весела та ілюстративна зйомка цього виду. Показано зачіпки загальної рослинності, що [однак] не робить композицію перевантаженою»;

Евелін Гейдель: «Майже досконала, енциклопедична і красива композиція — чудове використання мікрокомпозиції».

Крім того, девʼятнадцяте місце міжнародного конкурсу посіла ще одна світлина з України. автором фото є Михайло Пецкович. Він його зробив на горі Щербан Мармароського хребта, у межах Карпатського біосферного заповідника Рахівського району. Захоплюючий пейзаж зображує цвітіння нарцисів серед гірських краєвидів.

Фото, яке зайняло 19 місце в конкурсі «Вікі любить Землю»

Переглянути список усіх топ-20 фото англійською можна тут.

Читайте також Міжнародний фотоконкурс оголосив 10 найкращих світлин української природи у 2023 році

Довідка

Конкурс «Вікі любить Землю» (Wiki Loves Earth) — міжнародний конкурс фотографій об’єктів природно-заповідного фонду для ілюстрування Вікіпедії та інших проєктів, а також привернення уваги до стану навколишнього середовища. Українську частину змагання проводить громадська організація «Вікімедіа Україна».

Громадська організація «Вікімедіа Україна» є єдиним регіональним відділенням «Фонду Вікімедіа» в Україні. Вона займається популяризацією вікіпроєктів «Фонду Вікімедіа», найвідомішим серед яких є Вікіпедія; залученням до Вікіпедії нових знань і користувачів, а також розвитком вікіспільноти в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: