Збивати бурулі з дахів будинків у Львові комунальникам допомагають альпіністи

мммм
фото: ЛМР

Комунальні служби продовжують очищати місто від снігу та буруль. Окрім прибирання доріг і хідників, комунальники допомагають усувати намерзання бурульок і намети снігу на дахах. Для їх усунення залучають спецтехніку і навіть професійних альпіністів.

Про це повідомляє міська рада.

За вчорашній день було знято бурулі і снігові намети з 246 будинків. До робіт залучили 6 автовишок і 12 альпіністів. Сьогодні роботи продовжуються, адже через потепління є загроза падіння льоду з дахів, тож мешканців просять бути обачними і не ходити, якщо є така можливість, близько біля будинків.

«Коли через значні снігові опади на дахах будинків утворюються бурулі чи великі снігові «шапки» то, найперше, наші комунальні управляючі компанії обгороджують сигнальною стрічкою це місце. Далі, якщо будинок має один чи два поверхи і мешканці дозволяють зайти до них на балкон, то збивання нависань проводять комунальні служби. Якщо ж це багатоповерхівка і немає доступу до даху, то балансоутримувач замовляє вишку з альпіністами, які проводять ці роботи.

До прикладу, вчора у нас у районі працювало 2 автовишки і 4 альпіністи, і нам вдалося очистити дахи у 69 будинках. Разом з ними працювали 18 працівників комунальних служб, адже коли відбувається скидання снігу чи буруль з дахів, необхідно, щоб внизу були працівники і пильнували, щоб ніхто з перехожих не травмувався.

Сьогодні у нашому районі вишка працює на вул. Лемківській», – розповіла Ірина Джурик, голова Шевченківської районної адміністрації.

Загалом по місту за вчорашній день було знято бурулі і снігові намети з 246 будинків. До робіт було залучено 115 працівників комунальних служб а також 6 автовишок і 12 альпіністів.

Оскільки житлові будинки списані з балансу міста, департамент житлового господарства та інфраструктури ЛМР звертається до усіх власників будинків, зокрема ЖБК, ОСББ і тих, які на самоуправлінні, оглянути свої будівлі і, в разі необхідності, очистити дахи від снігу і буруль.

Щоб уберегтися від падіння снігу та буруль з дахів, містянам радять дотримуватись основних правил безпеки:

  • проходячи повз будинки чи високі дерева, необхідно впевнитись у відсутності загрози падіння скупчень снігу чи льодових наростів;
  • якщо це можливо, не ходити під дахом будівель та інших споруд, а також під балконами, а обирати найбільш безпечний маршрут руху вулицями міста;
  • не заходити за межі встановлених огорож, а в місцях їх відсутності – самому звертати увагу на наявність небезпечних утворень з криги і снігу на дахах будинків та оминати їх;
  • власникам автотранспорту не слід припарковувати свої машини біля будинків, на дахах яких нависають бурулі;
  • обов’язково пояснити дітям небезпеку падіння снігу та бурульок.

У разі виникнення будь-яких непередбачуваних ситуацій, прохання повідомляти на «Гарячу лінію» міста за номером 15-80.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: