У межах «єРобота» Львівщина стала лідером в Україні за площею висадженої лохини

image - 2023-12-08T194356.784
Фото ілюстративне: canva

У Львівській області заклали понад 73 гектари насаджень лохини від початку дії програми єРобота «Свій сад». Така площа є найбільшою серед усіх регіонів України.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської обласної військової адміністрації.

Там розповіли, що крім лохини, львівські аграрії активно висаджують нові сади фундука та волоського горіха. Загалом під ці культури в рамках «єРобота» за останні півтора року в регіоні задіяли понад 100 гектарів, що залишається на другій позиції за площею насаджень.

На третьому місці опинилася суниця садова. Зокрема, грантові кошти дозволили збільшити площі під цю ягоду на 20 гектарів. Також висадили 10 гектарів малини та 10 гектарів яблучного саду.

Директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман зазначила, що місцеві аграрії віддають перевагу певним культурам з огляду на особливості клімату регіону та ринкової кон’юнктури. За його словами, акцент на лохині та горіхах обумовлений тим, що ця продукція є експортно орієнтованою, а Львщинає прикордонним регіоном з ЄС – одним з найбільших світових ринків збуту.

«Окрім того, місцевий клімат дозволяє вирощувати лохину і горіхи в промислових масштабах із задовільною собівартістю. У той самий час наш клімат поки що не дуже підходить для кісточкових, деякі яблука також важко отримати із задовільною врожайністю та забарвленням», – розповіла Тетяна Гетьман.

Довідка

Програма «єРобота» почала діяти в липні 2022 року. За цей час 13 підприємств Львівської області отримали гранти на сади на суму майже 60 млн гривень. За ці кошти висадять 217 гектарів нових плодових насаджень.

Читайте також «єРобота»: який бізнес розвивають на Львівщині

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: