Нові тарифи на проїзд у громадському транспорті затвердили у Львові

ь
фото: вежа

Виконавчий комітет Міської ради Львова встановив нові тарифи на проїзд у громадському транспорті. З понеділка, 11 грудня, зрівняється вартість проїзду на маршрутках та в електротранспорті. Також для різних способів оплати діятимуть різні тарифи.

Про це йдеться у рішенні Виконавчого комітету.

Згідно з рішенням, з понеділка, 11 грудня, вартість проїзду в маршрутках та в електротранспорті у Львові буде однаковою.

  • В разі оплати проїзду готівкою, квиток коштуватиме 20 грн;
  • Якщо ж платити карткою чи мобільним пристроєм з чипом NFC, то проїзд буде трохи дешевшим — 15 грн;
  • Найбільш вигідним буде тариф на проїзд для користувачів “ЛеоКарт“ — з карткою одна поїздка коштуватиме 13 грн.

“Вартість придбання студентського електронного квитка на разову поїздку з використанням персоналізованої транспортної картки “ЛеоКарт“ з чинним на дату поїздки пільговим профілем – 6,50 грн“, — додали у виконкомі. Штраф за проїзд без квитка тепер становитиме 300 грн.

Щодо проїзних карток у міському електротранспорті, то їх вирішили зберегти. З моменту набуття чинності рішення місячний проїзний коштуватиме 500 грн для підприємств, 430 грн — для звичайних користувачів, та 215 грн — для студентів. Залишаться поки й електронні проїзні, вони коштуватимуть по 210 грн для студентів і 420 грн — для решти мешканців міста.

Можливість оплатити проїзд в електротранспорті за допомогою смартфона — через QR-коди Приват24, SMS та Bluetooth квитки, — також залишиться, але вартість буде такою ж, як і при оплаті з “ЛеоКарт“, тобто не 8,5 грн, а 13 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: