Під Авдіївкою воює 40 тисяч росіян - американські аналітики

145a22a-photo-2023-11-08-03-44-17

Російські війська вели наступальні операції поблизу Авдіївки та підтвердили наступ 8 грудня. Опубліковані 8 грудня геолокаційні кадри показують, що російські війська просунулися до очисних споруд на південь від Красногорівки (5 км на північний захід від Авдіївки).

Про це повідомляють у Інституті вивчення війни (ISW).

На Авдіївському напрямку воюють понад 40 тис. російських військ і вони передислокують резерви підрозділів «Шторм-З» і мобілізований особовий склад, якому бракує підготовки та продовольства, щоб надолужити втрати.

Російські війська атакували на північ від Авдіївського коксохімічного заводу та поблизу Очеретиного (15 км на північний захід від Авдіївки), Новокалинового, Сіверного (6 км на захід від Авдіївки та промислової зони). 8 грудня тривають позиційні бої на напрямках Водяне (7 км на південний захід від Авдіївки) і Тоненьке.

Російські джерела стверджували, що 7 і 8 грудня російські війська просунулися в напрямку Новокалинового (13 км на північний схід від Авдіївки), до околиць Авдіївського коксохімічного заводу на північний захід від Авдіївки та в промисловій зоні на південний схід від Авдіївки, але складні погодні умови уповільнили темпи російських і українських операцій під Авдіївкою.

Російські війська вели наступальні операції на захід і південний захід від міста Донецька, але не робили жодних заявлених або підтверджених наступів 8 грудня. Генштаб України повідомив, що російські війська безуспішно атакували поблизу Красногорівки, Мар’їнки, Побєди і Новомихайлівки (10 км на південний захід від м. Донецьк). 

Російські джерела стверджували, що російські війська не повністю контролюють Мар’їнку і що в північно-західній частині населеного пункту тривають бої.

Читайте також: Найактивніше ворог атакує на Авдіївському та Мар’їнському напрямках – Генштаб

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: