Якщо США припинять підтримку України, доведеться платити кров'ю американців – Білий дім

Безымянный
ФОТО: GETTY IMAGES

Якщо США припинять підтримку України і Росія прийде на кордони НАТО, доведеться почати діяти відповідно до статті п'ятої НАТО і платити кров'ю американців.

Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, пише Українська правда. 

Кірбі зазначив, що президент Росії Володимир Путін розраховує на те, що США припинять підтримку України. Це буде для нього великим подарунком.

За словами Кірбі, якщо Путін отримає Україну, він опиниться на порозі НАТО: "І як я вже казав, якщо ви думаєте, що ціна підтримки України зараз висока, подумайте про те, скільки піде на це національної казни та крові американців, якщо нам доведеться почати діяти відповідно до наших зобов'язань за статтею п'ятою".

Він також зауважив, що президент Росії розраховував на такий розвиток подій з самого початку цієї війни, тому що він не вірив, що Захід може залишатися єдиним, що НАТО зможе зберегти єдність, що Сполучені Штати мають достатню силу.

"Якщо ви дбаєте про нашу національну безпеку, ви повинні бачити пана Путіна таким, яким він є, ви повинні бачити Росію такою, якою вона є, і розуміти, що допомога Україні - а вони не просять нас бути фізично присутніми - допомога їм виграти цю війну дуже сильно відповідає інтересам нашої національної безпеки і інтересам національної безпеки всіх наших союзників в Європі" - заявив він.

Читайте також: Росіяни платять родичам мобілізованих військових, аби стримувати їх від протестів - британська розвідка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: