Форум волонтерства у Львові об’єднав довкола себе сотні волонтерів та активістів

IMG_6662
Фото: ЛМР

У Львові триває перший Форум волонтерства. Тут волонтери, представники громадських організацій та благодійних фондів, активісти і представники органів державної влади та місцевого самоврядування обговорюють актуальні питання та можливі рішення задля покращення ефективності волонтерської діяльності.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Перша панель форуму «Врятувати рядового волонтера» була про кейси, які надихають. Першою виступила Марта Бенишин, голова громадської організації «Будуємо Україну разом» (БУР), яка розповіла про діяльність спільноти, що займається волонтерством через відбудову з неформальною освітою. БУР була створена у 2014 році і до сьогодні охопила вже 10 тисяч волонтерів, які «будують стіни будинків і руйнують стіни між людьми». Марта поділилась цінностями її організації і пояснила, чому вони працюють.

Керівник «Домівки врятованих тварин» Орест Залипський говорив про свій досвід зоозахисника в умовах війни. До війни його притулок займався дикими тваринами, невеликою їх кількість, але все змінилось з 24 лютого 2022 року. За цей час вони прийняли 7600 тварин і майже два роки займають їх опікою, пошуком для них прихистків, харчів чи родин. Орест наголосив на емоційній підтримці команди, яка подекуди повинна працювати цілодобово, щоб врятувати якнайбільше тварин.

Доповідь Олени Вузької, яка представляла Українську волонтерську службу, стосувалась впливу сталого волонтерства на країну. Олена наголосила на важливості створювати можливості для різноманітного волонтерства для українців не лише у великих містах, а й у всіх населених пунктах України, адже важливо долучати якомога більшу кількість людей до культури допомоги інших на сталих засадах.

Фото: ЛМР

Останнім у цій панелі виступив волонтер Володимир Андрєєв, який займається мілітарним волонтерством. З початку повномасштабного вторгення він за допомогою спільноти людей, які йому довіряють, закрив запити військових на 120 млн грн. Волонтер розповів про свій досвід, дав чимало порад і надихнув інших волонтерів на любов до своєї діяльності.

Додамо, що Форум волонтерства буде тривати весь день, щоб обговорити якомога більше актуальних волонтерських питань.

Форум волонтерства у Львові організовує КУ Інститут міста та Львівська міська рада у партнерстві з Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні в межах впровадження проєкту «Посилене партнерство для сталого відновлення» за підтримки Уряду Швеції, за підтримки програми «Польська допомога в цілях розвитку» Міністерства закордонних справ Республіки Польща та підтримки Ради Європи у межах проєкту «Зміцнення стійкості демократичних процесів через громадську участь під час війни та в післявоєнний період». Партнери події – компанія N-iX та Garlsberg Ukraine.

Фото: ЛМР

Зазначимо, що за рік на Львівщині понад 300 тисяч людей отримали гуманітарну допомогу від міжнародних партнерів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: