Вистава про життя ЛГБТ-людей у Львові є серед лавреатів фестивалю-премії «ГРА»

image-2
«146 зірок, видимих неозброєним оком»

Постдокументальний мюзикл «146 зірок, видимих неозброєним оком» Львівського академічного драматичного театру імені Лесі Українки переміг у номінації за найкращу виставу на перетині театральних жанрів, мистецького синтезу і перформативних форм у Фестивалі-Премії «GRA».

Про це ІА Дивись.info повідомили у театрі.

Церемонія нагородження лавреатів відбулась 9 грудня у приміщенні Київського Будинку актора.

Режисером мюзиклу є Дмитро Захоженко, драматургиня — Оксана Данчук.

«146 зірок, видимих неозброєним оком» — постдокументальний мюзикл, створений на основі соціологічного дослідження якості життя ЛГБТ-людей у Львові. Прем'єра відбулася 8 вересня 2021 року. Вистава реалізована спільно з Освітнім центром з прав людини у Львові, за підтримки УКФ, Посольства Нідерландів, Національного демократичного інституту та Уряду Швеції. 

Про Фестиваль-Премію «GRA»

Цьогоріч для участі в премії експертна рада допустила до оцінювання 134 вистави. У фіналі фестивалю-премії загалом було представлено 12 вистав. Оцінювало фіналістів міжнародне журі з 5-ти європейських країн: Маріус Івашкявічус (Литва), Март Меос (Естонія), Софія Ниблом (Швеція), Лєна Творковська  (Польща), Себастіан Шварц (Німеччина/Італія). 

Мета Фестивалю-Премії — формування та зміцнення єдиного українського театрального ком’юніті, визначення провідних тенденцій українського театру. А цього року, в умовах повномасштабної війни, «GRA» – це не тільки відзначення вистав та їхніх творців, це ще й свідчення того, що український театр, незважаючи на всі перепони, продовжує розвиватися і плідно працювати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: