Авто з фронту: у центрі Львова відбулася благодійна виставка

головне
фото: виставка на проспекті Шевченка, 11 грудня 2023 року, Дивись.info

У центрі міста відбулася благодійна виставка розбитої військової техніки із зони бойових дій. Кожен експонат має унікальну історію, однак традиційну місію — не дозволити забути про війну.

Більше IA.Дивись.info розповів організатор виставки волонтер Ростислав Радиш.

Усі три автівки привезені з фронтової зони країни ще минулого року. Йдеться про Слов'янськ, Бахмут та в цілому Донецький напрямок. Відвідування таких виставок, висловлюється волонтер, має включати у свою культурно-просвітницьку програму кожен свідомий українець.

«Насамперед, коли люди бачать, якою ціною дається нам перемога, то вони більше включаються у допомогу армії, волонтерам та цивільному населенню, яке наразі перебуває на окупованих територіях. Тож просвітницький характер таких виставок поєднується з нагадуванням про те, що бойові дії тривають», - пояснює він.

Крім того, виставка супроводжується збором коштів для бійців Збройних Сил України.

«Цього разу ми хочемо підсилити одну з бригад, яка знаходиться на Запорізькому напрямку, дронами. Вони там зараз дуже потрібні через посилення бойових дій».

фото: експонат виставки, 11 грудня 2023 року, Дивись.info

Перше авто — зі Слов'янська. У ньому залишився робочий двигун, тож цю техніку волонтери використали як донора для інших машин — вцілілі деталі відправили на СТО.

«Робочі деталі ми передаємо на ремонт машин, котрі ще можуть поїздити в бойових умовах. Це не тільки полегшує вагу експонатів, але й допомогає армії», - зазначає Ростислав.

фото: експонат виставки, 11 грудня 2023 року, Дивись.info

Автомобіль «Покровитель» став символом вольової витримки в руках свого екіпажу. Він потрапив під обстріл на полі бою у Харківській області.

«Під мелодією вибухів та гармонії стрільби, "Покровитель" перебігав передову, вигойдуючись серед обстрілів та диму. Він став щитом для своїх братів» - написано на експонаті.

Згодом люди розмалювали автівку патріотичними гаслами та нецензурними вигуками в бік окупантів.

фото: експонат виставки, 11 грудня 2023 року, Дивись.info

А багі для евакуації поранених спершу привезли з Америки у Житомирську область. Після того його почали використовувати українські військові. Пізніше, в час активних бойових дій, армійці російської армії захопили це авто й певний час експлуатували у своїх військових цілях. Однак, розповідає волонтер, одна з львівських бригад повернула собі належне:

«Я, на жаль не можу говорити, що це за бригада, але вона дуже велика і на слуху. Бійці цієї бригади просили про них не згадувати».

Нова така техніка вартує близько 30-ти тисяч доларів, її виготовляють на замовлення для військових. Волонтери мають ідею це багі відновити й подарувати на фронт. Орієнтовна сума ремонту — 5 тисяч доларів.

фото: експонат виставки, 11 грудня 2023 року, Дивись.info

Організатори виставки зазначають, що постійно підшукують для таких виставок нові місця. Таким чином експонати зможуть побачити мешканці різних районів Львова й, відповідно, більше людей долучаться до зборів.

Як задонатити?

Великий збір на «ЛЮТІ ПТАШКИ» для 44-і артилерійської бригади

🎯Ціль: 200 000.00 ₴

🔗Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/2yiCUEp7uU

💳Номер картки банки
5375 4112 0319 3342

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: